Review: Android T-Belstatus Lite: bekijk je T-Mobile belstatus via Android

Redactie
28 september 2009, 18:59
2 min leestijd
Review: Android T-Belstatus Lite: bekijk je T-Mobile belstatus via Android
Als je niet inlogt, zie je ook niets.

In de Android Market is een nieuwe Nederlandse applicatie te vinden, waarmee je je belstatus van T-Mobile kunt raadplegen. De timing kan niet beter, want juist vandaag is de T-Mobile belstatus na een maandenlange storing weer bereikbaar. Met Android T-Belstatus Lite kun je inloggen met je My T-Mobile-account, waarna je op vier tabbladen gegevens kunt opvragen. Het eerste tabblad toont de verbruikte belminuten, sms-berichten en overige kosten. Daarna is er een tabblad die jouw actuele tariefplan, sms-bundel en internetbundel toont en tenslotte is er nog een tabblad met factuurbedragen.

Er is ook nog een vierde tabblad, maar die is nog niet gevuld. Gezien het icoontje zal dit tabblad meer gegevens over je verbruikte dataverkeer gaan bevatten. Android T-Belstatus is alleen geschikt voor abonnees van T-Mobile.

Lees verder na de advertentie.

De applicatie is gemaakt door Ron Planken, dezelfde ontwikkelaar die eerder de applicatie TreinTijden Lite voor Android uitbracht.

De goede werking van de applicatie is sterk afhankelijk van T-Mobile, zo hebben we de afgelopen weken kunnen meemaken. De gegevens zijn op dit moment bijgewerkt tot 26 september en dat is dezelfde periode die ook in My T-Mobile op de desktop te zien is. Een geel balkje geeft aan hoeveel je al van de lopende belbundel hebt gebruikt. Omdat ik vorige maand op vakantie ben geweest is in mijn geval de voortgangsbalk nog helemaal gevuld. Net als op de desktop kun je alleen zien welke extra kosten je hebt gemaakt, maar je ziet niet precies waar die extra kosten dan vandaan komen.

Inloggen hoeft maar eenmalig, wanneer je de applicatie voor het eerst start. Als je daarna Android T-Belstatus Lite nogmaals start, zal de applicatie meteen de meest recente statistieken ophalen. In de instellingen van de applicatie geef je aan wanneer je nieuwe abonnementsperiode ingaat en je kunt uit de applicatie dan meteen aflezen hoeveel dagen er nog resteren, zodat je weet hoe (on)zuinig je met de nog resterende belminuten moet omgaan.

Conclusie

Er was nog geen belstatus-applicatie voor Android beschikbaar. Deze applicatie Android T-Belstatus Lite biedt eigenlijk alles wat je wilt weten: heb ik nog belminuten over en hoeveel extra kosten heb ik gemaakt? De naam Lite geeft een beetje de indruk dat dit nog niet alles is en dat er nog een uitgebreidere versie komt, maar eigenlijk vind ik dat Android T-Belstatus Lite de meeste wensen al afdekt, zeker als ook het vierde tabblad met verbruikt dataverkeer wordt gevuld.

Downloaden kan door ‘belstatus’ in de Android Market te zoeken of door onderstaande QR-code in te scannen.

Tipgever: Dutchralex

Categorie: Apps
Spotlights: Android, T-Mobile

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's