Android-tablet van Nederlandse bodem: mPad Duke of Holland

Redactie
12 september 2011, 18:42
1 min leestijd
Android-tablet van Nederlandse bodem: mPad Duke of Holland

Het Nederlandse bedrijf Medialine gaat een eigen Android-tablet uitbrengen. De mPad Duke of Holland is een 10.1 inch tablet met een resolutie van 1.280×800 en komt met Android 3.2 Honeycomb. Het geheel draait op een NVIDIA Tegra 2 dual-core processor en heeft 1 GB intern werkgeheugen. De tablet zal beschikbaar zijn in vier versies en ligt vanaf 14 november in de winkels. De goedkoopste tablet gaat 349 euro kosten.

De mPad Duke of Holland ziet er op papier goed uit. Het apparaat heeft een 10.1 inch scherm met Gorilla Glass en is voorzien van een anti-vingerafdruklaag. Het apparaat heeft 2 camera’s, een 5 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant om me te videobellen. Het apparaat draait op Android 3.2 met Adobe Flash aan boord. Ook heeft de tablet een HDMI-uitgang, een microUSB-aansluiting en een SD-kaartslot. De mPad Duke of Holland zal beschikbaar zijn in vier versies: 16 GB Wi-Fi voor 349 euro, 32 GB Wi-Fi voor 399 euro, 16 GB Wi-Fi + 3G voor 479 euro en een speciale editie van 32 GB Wi-Fi + 3G voor 599 euro. Deze laatste komt met een speciale lederen achterkant. Het geheel weegt 760 gram, de speciale editie is wat zwaarder met 820 gram.

Lees verder na de advertentie.

Het bedrijf Medialine is gevestigd in het Brabantse Deurne. Ze heeft goede contacten met leveranciers in Taiwan, Korea en China omdat daar ook vestigingen van Medialine gevestigd zijn. Daarom kan een relatief klein bedrijf het voor elkaar krijgen om een eigen tablet uit te brengen. Vanaf 14 november worden de eerste tablets geleverd. Medialine verwacht binnen een jaar 10.000 tot 20.000 exemplaren per maand te verkopen.

mPad Duke of Holland

Bron: Medialine

Categorie: Tablets
Spotlight: Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's