De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe Android-apparaten in 2018 bestaan voor 20 procent uit tablets

Erwin Vogelaar
5 januari 2019, 14:22
2 min leestijd
Nieuwe Android-apparaten in 2018 bestaan voor 20 procent uit tablets

Het lijkt soms alsof de Android-tablet verleden tijd is, maar het tegendeel blijkt waar. Ongeveer twintig procent van alle nieuwe Android-apparaten in 2018 bestaat uit tablets.

Lees verder na de advertentie.

Android-tablets in 2018 en meer statistieken

De Android-tablet is lang niet zo populair als de Android-smartphone en in de afgelopen jaren leek deze categorie zelfs van de markt te verdwijnen. Uit statistieken blijkt echter dat de Android-tablet nog springlevend is. Maar liefst twintig procent van alle nieuwe apparaten met Google Play in 2018 bestaat uit tablets.

In totaal zijn er in 2018 bijna 3100 nieuwe apparaten met Google Play verschenen, waaronder smartphones, tablets en smartwatches. Natuurlijk zijn niet al deze apparaten in Nederland verkrijgbaar. In de lijst van Google (vind de volledige catalogus aan Google Play-apparaten hier) zijn maar liefst 664 nieuwe Android-tablets te vinden.

Veel grote fabrikanten maken geen Android-tablets meer, waardoor het lijkt alsof deze categorie zijn relevantie verliest. Toch is dat wereldwijd nog zeker niet het geval. Op zoek naar een tablet? We zetten de beste Android-tablets op een rij.

Hoeveel toestellen hebben een Snapdragon 845?

Uit de lijst met nieuwe apparaten zijn nog wat interessante feitjes te vinden. Zo leggen wij op Android Planet logischerwijs de nadruk op nieuwe vlaggenschepen met de snelste chip: in 2018 de Snapdragon 845. In 2018 zijn er echter maar 22 toestellen met een Snapdragon 845 onder de motorkap verschenen. Dat is nog geen 1 procent van alle Android-apparaten.

Ook toestellen met flink wat werkgeheugen zijn zeldzaam. Er zijn in 2018 maar 121 Android-apparaten verschenen met meer dan 4GB RAM. Toch is deze zeldzaamheid maar relatief, omdat toptoestellen veel vaker worden verkocht.

android-tablets in 2018

En hoe zit het met Android Pie?

Van al deze nieuwe toestellen hebben 41 apparaten een officiële versie van Android 9.0 (Pie). De nieuwste editie van het mobiele besturingssysteem is dus op een klein deel van alle nieuwe apparaten verschenen. Hopelijk brengt 2019 daar verandering in, want het wordt tijd dat meer mensen van een stukje Pie kunnen genieten.

Check ook wanneer jij Android Pie op jouw toestel kunt verwachten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu