‘Android-tablets omzet hoger dan uit iPads’

Android-tablets omzetIn het derde kwartaal is meer omzet gedraaid met Android-tablets dan met iPads. Dat blijkt uit cijfers van het gerenommeerde onderzoeksbureau Morgan Stanley. De Android-tablets omzet was daarmee voor het eerst groter dan die van de iPads.

Android-tablets hebben al langer een groter marktaandeel dan de iPad, maar brachten tot op heden nog niet meer op dat de tablets van Apple. Dit komt veelal omdat Android-tablets goedkoper zijn er de winstmarge hierdoor kleiner is. Inmiddels is dit gestegen, waardoor Android-tablets nu voor het eerst meer opleveren dan iPads.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android-tablets omzet

De Android-tablets omzet is goed voor zo’n 46,2 procent van het totaal. De iPad-omzet blijft steken op 45,6 procent, net onder de Android-tablets. Uiteindelijk levert de iPad per exemplaar nog wel meer op. Zo beschikt Android over 66,7 procent van de tabletmarkt, en heeft Apple 29,7 procent van de tabletmarkt in handen. Omdat de omzet bijna gelijk is, blijft het duidelijk dat Apple nog steeds van een hoge winstmarge profiteert.

-> Lees ook ons uitgebreide artikel met de beste Android tablet apps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.