Android-tablets van Toshiba, Acer, Asus en Dell te zien bij nVidia #mwc11

Redactie
15 februari 2011, 17:58
3 min leestijd
Android-tablets van Toshiba, Acer, Asus en Dell te zien bij nVidia #mwc11
android tablets

HTC kiest voor een singlecore Qualcomm-cpu in de Flyer, maar vrijwel alle andere Android-tablets die we dit jaar in de winkelschappen gaan zien maken gebruik van de nVidia Tegra 2. Dat is goed nieuws voor nVidia, die met zijn eerste Tegra-chip bar weinig design wins wist binnen te slepen. Om dit te vieren zijn er in de nVidia-stand op het MWC een aantal interessante tablets te bewonderen.

De kleinste van de tablets die we op de nVidia-stand aantreffen is de Dell Streak 7. Deze tablet is al enige tijd geleden aangekondigd en komt in de winkel te liggen naast de huidige Dell Streak (5-inch). De Streak 7 ligt makkelijk in de hand, heeft wat rondere vormen dan de Galaxy Tab en de behuizing komt uiterst solide over.

Lees verder na de advertentie.

Dell Streak 7
Dell Streak 7

De Acer Iconia A500 is een 10-inch tablet, maar ondanks zijn schermgrootte zijn we verbaasd over het gewicht van de A500. Deze is veel lager dan we hadden verwacht. De tablet is ook prettig dun, zonder fragiel aan te voelen. Helaas mochten we de demo op de A500 niet beëindigen, dus over de prestaties van de A500 valt nog weinig te zeggen. Wat ons betreft is de A500 tot nu toe onze favoriete iPad-concurrent, zeker omdat deze Acer-tablet op Honeycomb draait.

Acer Iconia A500
Acer Iconia A500

Naast de Acer Iconia A500 staat een gloednieuwe 10-inch Android-tablet van Toshiba. Deze tablet moet de huidige Toshiba Folio 100 gaan opvolgen en dat is maar goed ook, want echt onder indruk waren we niet van de Folio. Toshiba heeft geleerd van zijn fouten en de (nog naamloze) opvolger is op alle fronten verbeterd. Zo is het scherm veel beter dan dat van zijn voorganger, met een uitstekende kijkhoek en heldere kleuren. Ook reageert de tablet snel en adequaat op vingerbewegingen. Was de behuizing van de Folio 100 nog erg fragiel, de behuizing van de nieuwe tablet voelt oerdegelijk aan. Wel weegt deze tablet fors meer dan de Iconia A500, dus dat is iets om mee rekening te houden. Het demomodel draaide Android 2.3, maar we gaan er vanuit dat Toshiba deze tablet uiteindelijk met Honeycomb uitrust.

Toshiba Tablet
Toshiba Tablet

De meest opzienbarende tablets in de nVidia-stand zijn de Asus Eee Pad Slider en de Asus Eee Pad Transformer. Asus kondigde deze ‘tablets’ in januari in Las Vegas aan en dit is voor het eerst dat we er mee kunnen spelen. De Slider is een tablet met een ingebouwd toetsenbord, dat achter het scherm vandaan geschoven kan worden. Het mechanisme voelt stevig aan en het toetsenbord typt niet eens zo slecht voor een toetsenbord dat plat op de tafel komt te liggen. Klap het toetsenbord dicht en je kunt de Slider als tablet gebruiken. Hierbij moeten we wel meteen opmerken dat de Slider dik en zwaar is; wie weinig interesse heeft in een fysiek toetsenbord heeft bij de Slider weinig te zoeken. De Slider draait Android 3.0.

Asus Eee Pad Slider
Asus Eee Pad Slider

De andere ‘tablet’ is de Asus Eee Pad Transformer, dat eigenlijk uit twee delen bestaat: een tablet en een toetsenbord-dock. Klik deze delen samen en je hebt een soort laptop, maar dan wel eentje die op Android 3.0 draait. Helaas was het demomodel zo vergrendeld dat tablet en dock niet gescheiden konden worden. Het toetsenbord van de Transformer typt even prettig als een normaal chicklet-toetsenbord en het gewicht van de Transformer ligt (gevoelsmatig) nauwelijks hoger dan dat van de Slider. Omdat het mogelijk is de tablet in je tas te doen en het toetsenbord thuis te laten, lijkt de Transformer ons een interessantere oplossing dan de Slider. Het scherm heeft een goede kijkhoek en de huidige Android 3.0-build reageert vlot op vingerbewegingen.

Asus Eee Pad Transformer
Asus Eee Pad Transformer
Categorie: Tablets
Merk: Acer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's