Google verwijderde per ongeluk Android-tablets van zijn website

Erwin Vogelaar
3 juni 2018, 10:13
2 min leestijd
Google verwijderde per ongeluk Android-tablets van zijn website

Op de officiële Android-website waren plots alle referenties naar tablets verwijderd. Toch blijkt deze actie nog niet het einde voor dit apparaat.

Lees verder na de advertentie.

Android-tablets verwijderd van Android-website

Google verwijderde per ongeluk de tablet-sectie van de officiële Android-website. Gisteren bleek niet alleen het tabblad te zijn verdwenen. Bezoekers die het rechtstreekse webadres gebruikten werden tevens teruggestuurd naar de hoofdpagina.

Het leek er dus even op dat Google klaar was met de Android-tablet. Dat is geen gekke gedachte, want er zit niet veel spanning in de tabletmarkt. De tablets die Google op de pagina noemt zijn tevens flink verouderd. Volgens Googles Hiroshi Lockheimer was het echter niet meer dan een bug tijdens het updaten van de website.

android-tablets verwijderd

De tablet-pagina is weer terug, met informatie over de Pixel C, Nvidia Shield Tablet K1, Samsung Galaxy Tab S2 8.0 en Sony Xperia Z4 Tablet. Naast tablets biedt de website ook informatie over telefoons, Wear, Android TV en Enterprise.

In de reacties op de tweet van Lockheimer is men niet overtuigd dat het om een bug ging. Zo tweet Alice: “Ja ok, het is vast een bug ;)”. En Dexter M: “Mooi, maar kan nu iemand de bug repareren waarbij Google vergeten is om Nexus/Pixel-tablets te maken?”

Het zou ook een vreemde bug zijn, waardoor zowel de pagina als de referenties naar de pagina zijn verdwenen. Het is geen geheim dat de Android-tablet geen prioriteit heeft bij Google. Ook begint Chrome OS zijn weg naar tablets te maken. Is het dus echt een bug, of een teken aan de wand?

Lees ook: Waarom je volgende Chromebook een touchscreen nodig heeft

De beste Android-tablets van dit moment

Afgelopen week hebben we de beste Android-tablets van het moment voor je op een rijtje gezet, met de Samsung Galaxy Tab S3 op de eerste plek. Benieuwd welke tablets nog meer de moeite waard zijn, zoals de beste goedkope tablet? Check dan ons overzicht: dit zijn de vijf beste Android-tablets van het moment.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu