De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android-tablets worden koploper op tabletmarkt’

Gijs Ettes
31 mei 2013, 10:03
1 min leestijd
‘Android-tablets worden koploper op tabletmarkt’
asus-google-nexus-7-32gb-android-tablet

Apples iPads hebben de tabletmarkt gedomineerd sinds hun release, maar volgens marktonderzoeksbureau ABI Research gaat daar binnenkort verandering in komen. Android-tablets worden de grootste aandeelhouder op de tabletmarkt.

In het eerste kwartaal van dit jaar had Apple nog een aandeel van 50 procent op de tabletmarkt, zo meldde ABI Research donderdag. Android-tablets blijven echter in marktaandeel stijgen, vooral vanwege de stijgende populariteit van kleinere Android-tablets in China.

Lees verder na de advertentie.

ABI Research zegt wel dat China nog ‘passioneel is over het merk Apple’, maar dat goedkope tablets van minder dan 200 dollar Android relevant houden in ontwikkelde en opkomende markten. “Het is onvermijdelijk dat Android-tablets iOS-tablets over gaan nemen, maar we zien nog geen individuele fabrikant die Apples dominantie op de markt gaat wegnemen”, zegt ABI’s Jeff Orr over de marktverschuiving.

“Nu tablets al meer dan vier jaar beschikbaar zijn, is het momentum aan het verschuiven richting waar voor je geld krijgen, voor een aantrekkelijke prijs. Hierdoor worden tablets voor steeds meer mensen bereikbaar.” ABI Research geeft in zijn onderzoeksrapport aan dat de gemiddelde prijs en omvang van tablets sinds vorig jaar aan het dalen is.

Marktnderzoeksbureau IDC kwam eerder deze week met vergelijkbare resultaten. Zij meldden dat tablets met kleinere schermen 55 procent van de tabletverkopen dit jaar voor hun rekening gaan nemen. De gemiddelde prijs van tablets zou daarnaast met 11 procent gaan dalen in 2013, naar 381 dollar.

Via: CNet

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu