Android-topman Andy Rubin: “Google Music winkel komt er snel aan”

Android-topman Andy Rubin: "Google Music winkel komt er snel aan"Volgens Andy Rubin is de komst van een online Googe Music winkel aanstaande. Tijdens de All Things D conferentie in Azië liet de Android-topman weten dat de dicht in de buurt van de opening van een dergelijke winkel zijn. Volgens Rubin zal het geen winkel worden waar alleen maar nummers van 99 dollarcent worden verkocht, maar zal er ook een stukje Google in zijn verwerkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Eerder berichtte de New York Times al dat Google in een vergevorderd stadium was om haar eigen muziekwinkel te beginnen. Zo zouden er al deals zijn gesloten met EMI en zouden de onderhandelingen met Sony Music en Warner Music Groep al een tijdje aan de gang zijn.

Als Google een eigen muziekwinkel begint kan ze flink de concurrentie aangaan met Apple. Een van de grootste pilaren van het ecosysteem van Apple is de muziekwinkel iTunes die op elk iOS-apparaat te benaderen is. Bij Android ontbreekt het aan een dergelijke ervaring, hoewel je Amazon MP3 Store wel kunt kunt gebruiken op Google’s mobiele besturingssysteem (mits je in de Verenigde Staten woont). De Google Music winkel zou perfect aan kunnen sluiten op het huidige Google Music waarbij je vooralsnog alleen nog maar naar je eigen muziek kunt luisteren in de cloud.

Bron: All Things D

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.