Android-topman Andy Rubin: “Zes miljoen Android-tablets in gebruik”

Redactie
19 oktober 2011, 16:15
1 min leestijd
Android-topman Andy Rubin: “Zes miljoen Android-tablets in gebruik”
Android-topman Andy Rubin: "Zes miljoen Android-tablets in gebruik"

Android-topman Andy Rubin heeft tijdens de All Thing D conferentie in Azië (AsiaD) laten weten dat er nu ongeveer zes miljoen Android-tablets in gebruik zijn. Op de vraag van interviewer Walt Mossberg of Android-tablets geflopt waren liet Rubin weten dat er ongeveer zes miljoen Android-tablets nu geactiveerd zijn. Hierbij zijn alleen tablets meegerekend die daadwerkelijk toegang hebben tot Google-diensten zoals de Android Market.

Het is de eerste keer dat Google zich zo specifiek uitlaat over het aantal Android-tablets dat nu in gebruik is. Het is geen geheim dat Apple momenteel heer en meester is in de tabletmarkt met de succesvolle iPad, maar vooralsnog was niet bekend hoe de verhouding tussen de iPad en de Android-tablets precies was. Ter vergelijking: in 2010 alleen al wist Apple 15 miljoen iPads te verkopen, het laatste kwartaal waren dat er 11,12 miljoen.

Lees verder na de advertentie.

Google heeft nog niet flink ingezet in de tabletmarkt. Voor Honeycomb, het huidige Android-besturingssysteem geoptimaliseerd voor tablets, zijn nog maar weinig apps beschikbaar in vergelijking met de iPad. Hier moet verandering in komen met Ice Cream Sandwich dat eerder vandaag werd gepresenteerd. Dit moet Gingerbread voor de telefoon en Honeycomb tablet samenvoegen tot één besturingssysteem.

Bron: All Things D

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu