Android TV: het nieuwe Android-platform voor in de woonkamer geïntroduceerd

Redactie
25 juni 2014, 19:40
2 min leestijd
Android TV: het nieuwe Android-platform voor in de woonkamer geïntroduceerd
android tv

Google heeft tijdens de Google I/O 2014 het nieuwe Android TV onthuld. Android TV wordt geleverd met kastjes die gemaakt worden door derden en werkt met een Android-app op je smartphone of tablet. Android TV werkt daarnaast  met Android Wear. Je kunt door de app scrollen om tv-kanalen te bekijken, zoals films of series van Play Films of gewoonweg ‘live televisie’. Hieronder vind je de meest gebruikte apps, zoals Netflix, en games.

De app werkt grotendeels met spraakbesturing. Zo kun je zoeken naar ‘Breaking Bad’, waarbij informatie over de show en de acteurs wordt getoond en direct de serie kunt bekijken via Netflix of Google Play Films. Een spraakopdracht als ‘alle films met een Oscar uit 2011’ geeft ook de betreffende resultaten weer, op eenzelfde manier als Google Now. Als je vraagt ‘wie speelt Katniss in The Hunger Games’, geeft de Android TV-app het antwoord ‘Jennifer Lawrence’.

Lees verder na de advertentie.

Games

Bq_i0mFCIAAvMn-

Met Android TV wordt het mogelijk om Android-games uit Google Play op het grote scherm te spelen, waarbij de smartphone of tablet als controller wordt gebruikt. Ook wordt Google Play Games ondersteund, waardoor je archievements kunt behalen en multiplayergames met anderen kunt spelen. Dit betekent dat je Android-games met anderen via je tv online kunt spelen. Ook kun je met meerderen op de tv spelen, die elk hun eigen smartphone of tablet voor bediening hebben.

Chromecast

Android TV biedt dezelfde mogelijkheden als de Chromecast, waarbij je alle ondersteunde content naar de tv kunt streamen, ofwel casten. Er komt een speciale sectie met ondersteunde apps in Google Play beschikbaar in het najaar, waardoor je een overzicht hebt van de apps die deze casting-technologie ondersteunen. Daarbij worden 4K-resoluties ook door Android TV ondersteund, een eigenschap die de Chromecast-stick nog niet heeft.

Lees meer over de Google I/O

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu