Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android TV-bug opgelost: casten met Google Assistent kan weer

Thomas Haenen
24 april 2019, 10:42
2 min leestijd
Android TV-bug opgelost: casten met Google Assistent kan weer

Het is vanaf nu weer mogelijk om elk Android TV-apparaat met de Google Assistent of Google Home aan te sturen. De functie werd tijdelijk beperkt na een serieuze bug.

Lees verder na de advertentie.

Android TV Google Assistent-bug opgelost

Android TV-gebruikers kunnen nu weer een serie afspelen of YouTube-video door tegen hun Google Home te praten. De functie wordt vanaf deze week weer ingeschakeld voor vrijwel alle gebruikers, zo meldt Google. In Nederland lopen onder andere de tv’s van Philips en Sony op Android TV. Daarnaast zijn er mediaspelers, zoals de Nvidia Shield TV.

Begin maart werd de functie uitgeschakeld door Google, nadat er een kwetsbaarheid ontdekt werd in Google Foto’s. Bij het instellen van een Android TV-apparaat was het in sommige gevallen mogelijk om wildvreemde accounts te koppelen. Tijdens het instelproces kregen gebruikers soms een lange lijst van onbekende Google-accounts te zien. Door een account te koppelen, kon je de Google Foto’s van een account op de tv instellen als screensaver. Daarmee hadden kwaadwillenden in theorie toegang tot de foto’s van honderden onbekende gebruikers.

android tv-update 2018

Uit voorzorg werd direct de Google Foto’s-app voor Android TV offline gehaald, en was het niet meer mogelijk om via Google Home of de Assistent naar Android TV te casten. Inmiddels lijkt de bug weer opgelost, nu Google de functionaliteit weer heeft ingeschakeld.

Reactie Google

In een summiere reactie bevestigt Google enkel dat de functionaliteit weer beschikbaar is. “We waarderen het geduld van onze gebruikers terwijl we de bug onderzochten. We hebben de mogelijkheid om te casten via de Google Assistent en foto’s te kijken met Google Foto’s weer ingeschakeld op niet-getroffen Android TV-apparaten.” De oorzaak van de bug, en hoeveel gebruikers er precies getroffen zijn, blijft onbekend.

Volgens Google wordt de fix automatisch uitgerold. De meeste gebruikers hoeven niets te doen om het probleem op te lossen. Bij een handjevol gebruikers kan de functionaliteit echter niet automatisch ingeschakeld worden. In dat geval raadt Google aan om je Android TV-apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Meer nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu