‘Google TV krijgt nieuwe naam: Android TV’

Gijs Ettes
11 oktober 2013, 8:20
1 min leestijd
‘Google TV krijgt nieuwe naam: Android TV’
Android TV

Google gaat Android en smart-tv-platform Google TV samenbrengen door het merk een andere naam te geven: Android TV. Dat blijkt uit een artikel van GigaOM, dat nog niet is bevestigd door Google.

Drie jaar na lancering krijgt Google TV mogelijk een andere naam, deels omdat het succes achterwege bleef en deels omdat Google met Android TV misschien denkt makkelijker de weg te kunnen vinden naar de woonkamer van de consument.

Lees verder na de advertentie.

Dat lukt om dit moment immers al aardig met de Chromecast, die het sinds de introductie in juli goed doet. Google noemt geen verkoopcijfers, maar de Chromecast verkoopt op dit moment het beste van alle elektronica op Amazon.

Android TV: bevestigd?

Hoewel de naam Android TV door Google nog niet wordt bevestigd, lijkt het dat hardwarepartners als Sony er wel al mee bezig zijn. Vorige maand onthulde laatstgenoemde de Bravia TV, een nieuwe smart-tv-adapter die ‘de volledige kracht van Google services naar je tv brengt’. Ook de aangekondigde producten van LG ondersteunen Google services.

In Zuid-Korea werd onlangs een Android TV Developer Day gehouden voor ontwikkelaars die betrokken zijn bij Google TV. Die gaven na afloop van het evenement online aan te werken aan Android TV, wat het gerucht verder lijkt te bevestigen.

Lancering Android 4.4 KitKat en Nexus 5

De Android 4.4 KitKat en Nexus 5 onthulling die mogelijk volgende week plaatsvindt, lijkt het perfecte moment om Android TV officieel te lanceren en te updaten naar de nieuwste Android-versie. Op dit moment zijn naar schatting 1 miljoen apparaten met Google TV in gebruik.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu