De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android TV komt mogelijk in juni: dit moet je weten

Gijs Ettes
31 mei 2014, 10:05
1 min leestijd
Android TV komt mogelijk in juni: dit moet je weten
Android TV onthulling

De Android TV onthulling vindt mogelijk al in juni plaats wanneer de ontwikkelaarsconferentie Google I/O (25-26 juni) wordt gehouden. Dat meldt althans GigaOm op basis van diverse anonieme bronnen. De focus bij het apparaat zou op gaming liggen, maar Android TV zou het ook gemakkelijker moeten maken om gebruik te maken van online streamingservices als Netflix en Hulu. Het platform moet – in tegenstelling tot het gigantisch geflopte Google TV – wel slagen door een combinatie van gebruiksgemak en informatiekaarten die relevante content tonen én aanraden. Doordat apps de mogelijkheid hebben om content direct als kaarten weer te geven, moet je binnen een paar klikken iets leuks vinden om te kijken.

Lees verder na de advertentie.

Spraakbesturing voor Android TV?

Net als bij Google TV bestuur  je de interface van Android TV waarschijnlijk met een afstandsbediening. Deze maakt gebruik van pijltjestoetsen en een enter-, home-, en terugknop, waarmee je door de interface navigeert. Mogelijk werkt Android TV ook met spraakbesturing, een feature die de afgelopen tijd veelvuldig op Android is uitgebreid. Het lijkt ons dan ook logisch dat je het commando ‘Watch Game of Thrones’ kunt zeggen, waarna de nieuwe aflevering van de serie wordt gestart.

Meer weten over Android TV? Lees ons uitgebreide uitlegartikel over Google’s nieuwe poging om je huiskamer te veroveren.

Lees meer over Android TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu