De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit zijn Googles toekomstplannen met Android TV’

Rens Blom
17 september 2019, 10:59
2 min leestijd
‘Dit zijn Googles toekomstplannen met Android TV’

Google lijkt grote plannen te hebben met Android TV, het besturingssysteem voor slimme tv’s. De software wordt op allerlei manieren verbeterd: er komt ondersteuning voor Google Stadia en er is een onbekend apparaat in ontwikkeling.

Lees verder na de advertentie.

Android TV plannen op straat

De gelekte Android TV-plannen zijn bekendgemaakt door XDA Developers, dat een presentatie van Google bijwoonde. De informatie is niet bedoeld voor het grote publiek, maar nu lijken Googles updates voor 2020 en 2021 al op straat te liggen. Zo kunnen tv-fabrikanten die Android TV gebruiken later dit jaar eigen teksten toevoegen aan de Google Assistent.

Ze mogen ook advertenties testen in de menu’s van de software. Onder andere Sony en Philips verkopen tv’s met Android TV. Google wil ook zijn vernieuwde Play Store-ontwerp uitrollen. Dit alles zou gebeuren via een Android 10-update voor nieuwere Android TV’s.

‘Volgend jaar Google Stadia-ondersteuning’

In 2020 zou Android TV ondersteuning krijgen voor Google Stadia, Google’s nieuwe streamingdienst voor games. Als Stadia binnenkort uitkomt, kun je alleen spelen door een Chromecast Ultra in je tv te stoppen. Ook als dat een Android TV is. Volgend jaar zou die Chromecast overbodig worden. Het is niet bekend of bestaande Android TV’s geschikt zijn voor een update, of dat Stadia-ondersteuning is voorbehouden aan tv’s die volgend jaar uitkomen.

Google zou ook werken aan een eigen, belangrijk apparaat met ‘volgende generatie’ smart home-functies. XDA Developers noteert dat het onder andere gaat om Google Lens-integratie, maar andere informatie ontbreekt nog. Het is daarom onduidelijk wat voor apparaat Google ontwikkelt.

‘Android TV krijgt sneller en langer updates’

Eind 2020 wil het bedrijf overigens dat Android TV achtduizend apps heeft. In 2021 moeten dat er tienduizend zijn. Dan komt ook een update naar Android 11. Google wil de Assistent in dat jaar in meer talen beschikbaar maken en de fragmentatie van televisies met Android TV-software verkleinen.

Daarom werkt het bedrijf naar verluidt aan referentiehardware die tv-makers kunnen gebruiken voor hun televisies. Het wordt dan eenvoudiger om Android TV sneller en langer te updaten.

Lees meer over Android TV

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu