De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Check: screenshots van het nieuwe Android TV, de opvolger van Google TV

Redactie
6 april 2014, 12:02
2 min leestijd
Check: screenshots van het nieuwe Android TV, de opvolger van Google TV
android tv screenshots

Enkele nieuwe uitgelekte Android TV screenshots tonen voor het eerste de opvolger van Google TV, genaamd Android TV. De software is niet meer een ‘uitgerekte smartphone-versie van Android’, maar een volwaardig stukje software dat grotendeels lijkt op de mediacenterdiensten die vaker bij soortgelijke settopboxen worden aangeboden, zoals Apple TV en de nieuwe settopbox van Amazon.

“Android TV is een entertainment-interface, geen computerplatform”, aldus Google in de gelekte documenten. “Het gaat om het vinden en genieten van content op de meest zorgeloze manier. Android TV wordt leuk en snel en wil een bioscoopervaring neerzetten.”

Lees verder na de advertentie.

Android TV screenshots

android-tv-theverge-3_1020

Google TV was Googles eerste poging om Android naar de huiskamer te brengen. De fouten die in Google TV zaten – en waardoor het systeem compleet is geflopt – zijn niet meer in Android TV aanwezig. De interface is gebaseerd op de informatiekaarten van Google en wil content gemakkelijk beschikbaar maken. De gebruiker zou binnen drie keer drukken content kunnen afspelen. Ook gaat Google pro-actief content aanraden, om zo de gebruiker van alle gemakken te voorzien.

Je kunt per onderdeel navigeren door verschillende submenu’s. Bij films is dit bijvoorbeeld ‘nu kijken’, ‘mijn wenslijst’ en ‘aangeraden’. Met een afstandsbediening kunnen gebruikers door de interface navigeren. De afstandsbediening maakt gebruik van pijltjestoetsen en een enter-, home-, en terugknop.

Voor Android TV zijn al standaard Google-apps beschikbaar, zoals oogle Play, Play Films, Play Muziek en Youtube. Ook Hangouts is te zien op de Android TV screenshots, wat er mogelijk op duidt dat gebruikers via hun tv videogesprekken kunnen voeren. Daarnaast zijn apps van Netflix, Pandora, Vevo en Hulu aanwezig.

Wanneer?

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer Android TV op de markt verschijnt en of alleen Google de software gaat aanbieden, of dat derden ook hun eigen settopboxen of Android TV’s mogen uitbrengen. De Chromecast blijft gewoon bestaan naast Android TV. Mogelijk krijgt laatstgenoemde dezelfde functies als de Chromecast, en blijft Googles hdmi-stick een goedkope oplossing om domme tv’s slim te maken.

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu