Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android TV krijgt update en gaat Google TV achterna: zo ziet je slimme tv er straks uit

Michel van 't Klaphek
4 februari 2021, 8:30
2 min leestijd
Android TV krijgt update en gaat Google TV achterna: zo ziet je slimme tv er straks uit

Google heeft een update voor Android TV uitgebracht. De nieuwste softwareversie introduceert onder meer een ander design dat doet denken aan Google TV, het besturingssysteem van de nieuwe Chromecast.

Lees verder na de advertentie.

Update slaat brug tussen Android TV en Google TV

De update rolt in eerste instantie uit voor een select groepje landen, waar Nederland niet bij zit. Volgens Google rolt de nieuwe softwareversie hier in “de komende weken” uit. De Android TV-update introduceert onder meer een nieuw design: het thuisscherm is op de schop gegaan en is grotendeels identiek aan Google TV.

Het nieuwe ontwerp legt bijvoorbeeld meer nadruk op alle soorten content die je kunt afspelen. Op het thuisscherm tref je een sectie met daarin je favoriete apps, zoals YouTube, de Google Play Store of Prime Video van Amazon. Daaronder staat voortaan het ‘Volgende’-gedeelte, waarmee je snel en makkelijk verder kunt gaan met het kijken van series en films waar je reeds mee begonnen bent.

Verder introduceert de Android TV-update een overzichtelijke indeling bestaande uit drie tabbladen aan de bovenkant van het scherm: ‘Thuis’, ‘Ontdekken’ en ‘Apps’. Het tweede tabblad staat vol met aanbevelingen voor films en series die jij mogelijk interessant vindt. Het Apps-gedeelte biedt uiteraard toegang tot je persoonlijke apps.

Weinig verschil met Google TV

Al met al slaat de update een brug tussen Android TV en Google TV: de besturingssystemen ogen nu vrijwel identiek. Vooralsnog blijven ze wel naast elkaar bestaan. Google TV is de spirituele opvolger van Android TV en draait bijvoorbeeld op de nieuwste Chromecast.

Deze streaming-dongle heet dan ook voluit Google Chromecast met Google TV. De Google-gadget is al jaren enorm populair, maar de nieuwste versie is niet in Nederland verkrijgbaar. In onderstaand artikel lees je hoe je de Chromecast echter alsnog hier kunt verkrijgen. Check voor aankoop ook onze uitgebreide Chromecast met Google TV review om te lezen of hij het geld waard is, of bekijk de video.

Lees ook: Zo haal je de Chromecast met Google TV naar Nederland

Chromecast met Google TV: aan de slag met de nieuwe streaminggadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu