Android-update gestart voor Sony Ericsson Xperia Arc en Xperia Play
Wouter Nijsen

xperia-arc-2_AndroidVandaag heeft Sony Ericsson laten weten gestart te zijn met de uitrol van de Android-update die deze feature toevoegt. De update is geschikt voor de Sony Ericsson Xperia Arc en Xperia Play en zal zowel over-the-air als via de pc-companion beschikbaar zijn. Daarnaast zullen ook de nieuwe Facebook-functies erin aanwezig zijn. Recent heeft Sony Ericsson de nieuwe Xperia Mini en Mini Pro gepresenteerd en deze nieuwe Android-toestellen hadden een opvallende nieuwe feature, verregaande integratie van Facebook genaamd Facebook inside Xperia. Hierbij kom je de bekende like-knop van Facebook op verschillende plaatsen in de telefoon software tegenkomt zoals bijvoorbeeld de muziekspeler en de fotogallerij en kun je eenvoudig verschillende content delen met je Facebook vrienden zonder dat je de Facebook-app hoeft te openen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Sony Ericsson heeft al aangegeven dat ook enkele andere Android-telefoons uit de Xperia reeks deze Facebook inside Xperia mogelijkheid krijgen. Naast de nieuwe Facebook-functies brengt de update voor de Arc en Play de Android-versie naar 2.3.3 en bevat het enkele verbeteringen zoals een betere accu-duur, verbetering van de stabiliteit van de software en wifi, betere kwaliteit van de video-camera en een update die ervoor zorgt dat het touchscreen beter op commando’s reageert. Verder laat Sony Ericsson weten dat er hard gewerkt wordt aan een Gingerbread-update voor de Xperia X10 die eveneens Facebook inside Xperia zal krijgen. X10 gebruikers kunnen deze update in het derde kwartaal van dit jaar verwachten. De nu beschikbare update voor de Xperia Arc en Xperia Play wordt de komende periode in fases uitgerold naar de verschillende landen. Wanneer Nederland aan de beurt is voor deze update is op dit moment nog niet bekend, maar Sony Ericsson laat weten zo snel mogelijk een datum bekend te maken.

Onderstaande video geeft een indruk van de nieuwe Facebook inside Xperia functie.

Via: Sony Ericsson Blog

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.