Android-update na Gingerbread heet Honeycomb?

Redactie
19 augustus 2010, 14:22
1 min leestijd
Android-update na Gingerbread heet Honeycomb?
honeycomb
honeycomb

Volgens bronnen bij TechRadar gaat de volgende versie van Android Honeycomb heten. Honeycomb wordt de opvolger van Gingerbread, de eerstvolgende release van het Android OS. Gingerbread bevat als belangrijkste vernieuwing de aanpassingen voor tablets. Maar wat Honeycomb te bieden heeft is een stuk minder duidelijk. TechRadar zegt dat ze de informatie uit meerdere bronnen hebben gehaald. Ze denken dat het een incrementele update is, net als de overstap van Android 2.1 naar 2.2 (Froyo).

Google gaf al aan dat de ontwikkelingen de komende tijd minder snel zullen gaan. Er komen niet 6 updates per jaar. Bij Honeycomb zal het waarschijnlijk om Android 3.1 of 3.2 gaan. Google wilde bij navraag niet reageren. Bij elke nieuwe update wordt een naam gekozen die met snoep, koek en andere lekkernijen te maken heeft. ‘Honingraat’ is een naam die eigenlijk niet goed in dat rijtje past. Hoewel… Honeycomb is ook een type ontbijtgranen, met een honinglaagje.

Lees verder na de advertentie.

Wat Gingerbread betreft: dat komt eind van het jaar uit en voor veel fabrikanten mogelijk pas in de loop van 2011. Rond die tijd kunnen we tablets van Samsung en Toshiba verwachten, die gebruik maken van snellere processors en hi-res schermen. Verder is het interessant om te zien hoe Gingerbread gebruikt zal worden, terwijl Google zelf ook bezig is met Chrome OS-tablets, die vanaf november op de markt komen.

Bron: TechRadar

Categorie: Firmware
Spotlights: Android, Android Honeycomb

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's