Android Update: Sony Ericsson, MOTO, Menq en Acer

Redactie
15 november 2009, 13:24
2 min leestijd
Android Update: Sony Ericsson, MOTO, Menq en Acer
Sony Ericsson Xperia X10
xperia x10

Er gebeurt zoveel rond Android, dat het lastig is om over alles een artikel te schrijven. Vandaar een round-up van hardware-ontwikkelingen. Komende week gaat Sony Ericsson de Xperia X10 officieel in Nederland presenteren. In de webwinkel van Sony Ericsson is het toestel ook al opgenomen, maar het is helaas pas vanaf februari 2010 leverbaar. Er wordt gesproken over een prijs rond de 600 euro voor een los toestel. Komende week meer over de Nederlandse plannen.

De MOTO Development Group heeft een tijd geleden al een paar prototypes van Android-tablets laten zien. Afgelopen week kondigden ze een reeks apparaten aan, gericht op ontwikkelaars. Het MOTO Android Media Platform gaat uiteindelijk drie OLED-tablets met Google Android opleveren, in afmeting variërend van 3,5 inch tot 10,4 inch. Het eerste tablet wordt geen hoogvlieger: het wordt een model van 5 inch, met OMAP3430-processor, 256MB RAM en 256MB ROM. Lichtpuntje: er zit een 8 megapixel camera in. MOTO is geen onderdeel van Motorola. Geek.com heeft meer info.

Lees verder na de advertentie.

moto development group android media platforms

Op zoek naar een goedkoop Android-laptopje? Misschien heeft Menq wat je zoekt.

menq easypc e790

Menq is een Chinese fabrikant die probeert om zo goedkoop mogelijke laptops te produceren. Hun nieuwste apparaat is een 7 inch model, met schermresolutie van 800×480. De laptop zou voor $80 gemaakt kunnen worden, maar als je er nog $10 tot $20 extra tegenaan gooit kan Menq een ARM Cortex A8-processor kunnen inbouwen, waardoor het internetten een stuk sneller gaat. De EasyPC E790 draait standaard op een ARM9-processor. Android Guys kreeg de informatie toegespeeld van een tipgever.

In onderstaand filmpje draait er nog Windows CE op de laptop, maar de fabrikant schijnt dit eenvoudig te kunnen vervangen door Android:

acer aspire one d250

Wie niet langer kan wachten op een Android-laptop kan alvast terecht bij Acer. De Acer Aspire One D250 met Android is in feite een WIndows-laptop waar Android als extra besturingssysteem aan toe is gevoegd.

The Register maakte een review van de laptop en was nog niet erg onder de indruk. Android op smartphones is krachtig en makkelijk aan te passen met een groeiend aanbod van applicaties. Op de Aspire One D250 is Android niet meer dan een frontend voor webtoegang, foto’s en muziek. De reviewer vraagt zich af waarom Acer zich zo heeft beperkt. De Acer Aspire One D250 is niet het ultieme Android-netbook, Android schiet tekort ten opzichte van Windows waardoor er eigenlijk niets wordt toegevoegd ten opzichte van het goedkopere model van de D250, die alleen met Windows wordt geleverd. Het volledige review is bij The Register te lezen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's