De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android veelvoud van Windows en iOS in 2014’

Redactie
24 juni 2013, 15:51
1 min leestijd
‘Android veelvoud van Windows en iOS in 2014’
Android-King2

Android is in 2014 met ruim 1 miljard verscheepte Android-apparaten twee keer zo groot als Windows (Phone 8), iOS en OS X samen. In totaal is 90% van alle Android-verkopen een smartphone, wat wil zeggen dat het marktaandeel van Google op de smartphonemarkt enorm is. Ook zouden de 1 miljard Android-apparaten in 2014 een verdubbeling betekenen van het aantal uit 2012.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner. De verdubbeling is een grootse prestatie voor Google, dat de afgelopen jaren het marktaandeel van zijn mobiele besturingssysteem enorm heeft zien stijgen. In mei liet Gartner al zien dat de verkoop van Android-smartphones explosief doorgroeide. Bijna 75 procent van alle verkochte smartphones uit het eerste kwartaal in 2013 draait op Google`s mobiele besturingsysteem.

Lees verder na de advertentie.

Android groeit ook op tabletmarkt gestaag door

Ook groeit Android gestaag op de tabletmarkt door. Daar is Apple, mede door het succes van de iPad mini, erg succesvol. Maar met successen als de goedkope Nexus 7 en de steeds goedkopere hardware, lijkt de strijd binnen de tabletwereld de komende jaren ook heftiger te gaan worden. Microsoft blijft stabiel met de verkoop van Windows-apparaten, maar heeft dit met name te wijden aan de pc-markt.

“De cijfers wijzen een duidelijke winnaar (Android, red.) aan”, aldus Carolina Milanesi van Gartner. “Maar het is ook belangrijk om als merk relevantie in verschillende productsegmenten op te bouwen.” Apple is volgens Gartner het beste in de verschillende segmenten vertegenwoordigd. Dit komt grotendeels omdat 90% van alle Android-apparaten een smartphone is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu