Android verdubbelt marktaandeel in drie maanden

pre nexusAndroid heeft in drie maanden tijd het marktaandeel verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van ComScore. Android groeit sneller dan smartphones in het algemeen, zo bleek uit de metingen. ComScore keek naar het kwartaal dat eindigde in december 2009 en vergeleek dit met het voorgaande kwartaal (juli/augustus/september). Het marktaandeel van Android steeg in die periode van 2,5 naar 5,2 procent. Dat betekent een groei van 108 procent in drie maanden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Bij andere mobiele platformen was de groei wat minder groot. Palm zag het marktaandeel verder zakken: van 8,3 naar 6,1 procent. Microsoft en RIM verloren beide een procentpunt terwijl de iPhone groeide met 1,2%.

Toch valt er voor Android nog wat te wensen: in het lijstje met grootste smartphone-platformen staan ze op nummer 5, na RIM (41,6%), Apple (25,3%), Microsoft (18%), Palm (6,1%) en Google (5,2%). Volgend kwartaal heeft Android Palm ingehaald, is te verwachten.

comscore smartphone market share

Via: The Next Web
Meer info: ComScore

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.