De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google onthult verkoopautomaat voor Android-apps, betalen zonder creditcard

Redactie
1 oktober 2013, 7:55
1 min leestijd
Google onthult verkoopautomaat voor Android-apps, betalen zonder creditcard
android verkoopautomaat

Google heeft een verkoopautomaat voor Android-apps onthuld. De automaat staat in Tokio en geeft Android-gebruikers de mogelijkheid om een app op hun telefoon te downloaden die via een nfc-verbinding met de automaat op de telefoon wordt gezet. De Android verkoopautomaat heeft op dit moment 18 apps die je kunt downloaden, waar er ook enkelen gratis van zijn, en moet vooral degenen bedienen die geen creditcard of een beperkt datalimiet hebben. Een app wordt immers via nfc gedownload en je kunt met contant geld betalen.

De Android verkoopautomaat wordt vergezeld door enkele Google-medewerkers waarbij je tegelijkertijd ook een Nexus 4 kunt uitproberen, die vermoedelijk snel door de Nexus 5 wordt opgevolgd. De automaat is één van de manieren waarop Google reclame probeert te maken voor Android in Japan.

Lees verder na de advertentie.

Hoe werkt de Android verkoopautomaat?

Maar hoe werkt de Android verkoopautomaat dan precies? Ten eerste moet je over een Android-smartphone met minimaal Android versie 4.0, ofwel Ice Cream Sandwich, beschikken. Je gooit het geld erin, kiest een app en plaatst de telefoon in de betreffende lade om via nfc connectie te maken. Hierna wordt via nfc de app op het toestel gedownload.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu