‘Google is bezig met virtual reality-versie van Android’

Wouter Nijsen
7 maart 2015, 14:00
1 min leestijd
‘Google is bezig met virtual reality-versie van Android’

Volgens de laatste geruchten  is Google bezig met een virtual reality-versie van Android. Deze maakt  het voor gebruikers mogelijk om speciale virtual reality-apps te ervaren.

Lees verder na de advertentie.

Android virtual reality-versie

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Volgens de site  zijn er al tientallen ontwikkelaars op het project gezet, dat een nieuw soort Android-platform moet worden. De virtual reality-versie van Android werkt naar verluidt met speciale apps, die gebruikers zelf kunnen ervaren. De versie en bijhorende applicaties zouden gratis worden aangeboden.

Google hield zich al eerder bezig met virtual reality. Zo werd vorig jaar de Google Cardboard uitgebracht, een goedkope vr-bril die – zoals de naam al doet vermoeden – is gemaakt  van karton. In Cardboard worden smartphones in een opening geplaatst, waarna het display van het  toestel dient als scherm voor je ogen.

Virtual reality op het Mobile World Congress

Op het Mobile World Congress  zijn  verschillende producten rondom virtual reality aangekondigd.  Zo werd op het evenement bijvoorbeeld  de HTC Vive uit de doeken gedaan, een vr-bril die HTC in samenwerking met Valve heeft ontwikkeld. De Vive is te gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het spelen van games en bekijken van films. Content voor de bril wordt geleverd door bekende (media)bedrijven als Google, Lionsgate en HBO.

HTC Vive

Dit jaar wordt de  zogenoemde `Developers Edition` van de HTC Vive in de VS uitgebracht. Ook  is het de bedoeling dat de vr-bril naar Europa komt, al is nog onduidelijk wanneer precies.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's