Android voor iPhone 3G nu te downloaden

Redactie
21 mei 2010, 11:03
1 min leestijd
Android voor iPhone 3G nu te downloaden
android tas

Mocht je over zijn gestapt naar een Android-toestel en nog een iPhone 3G hebben liggen: dit is je kans om er iets nuttigs mee te doen. De Android-port voor de iPhone 3G is namelijk vrijgegeven om te downloaden. Voor dagelijks gebruik is het niet aan te raden, maar wie wil experimenteren zal merken dat de meeste functies van een normaal Android-toestel ook op de iPhone werken. Opmerkelijk: omdat de functies voor energiebeheer nog niet geïmplementeerd zijn trekt Android al na een uur de batterij van je iPhone volledig leeg.

Net als bij de Android-port die al voor de eerste generatie iPhone werd gemaakt krijg je een dualboot-toestel: afwisselend kun je iPhone OS of Android opstarten.

Lees verder na de advertentie.

Om Android te kunnen installeren moet je uiteraard een jailbreak uitvoeren. Daarna volgen de installatie-instructies die grotendeels gelijk zijn aan die van de eerste generatie iPhone. Planetbeing (werkelijke naam: David Wang) heeft op de website van PC World een volledige instructie geschreven.

Wat je nodig hebt:

  • Een iPhone 3G of eerste generatie iPhone met firmware tussen 2.0 en 3.1.2 (met jailbreak via Redsn0w, Blacksn0w of PwnageTool). Het werkt niet op de iPhone OS 4.0 betas en ook niet op toestellen waarop de Spirit-jailbreak is toegepast.
  • Een 32-bit Linux-systeem of virtuele machine, bijv. Ubuntu.
  • De images en binaries (afhankelijk van welk type iPhone je hebt: eerste generatie of iPhone 3G).
  • Het iPhone OS 3.1.2 .ipsw-bestand voor jouw toestel.
  • Firmware voor de Marvell WLAN-chip van je iPhone.

Alle stappen zijn vervolgens in de instructie te vinden: How to Install Android on Your iPhone. Zoals hopelijk al duidelijk is geworden werkt de port niet op de iPod touch, de iPhone 3GS en de iPad.

Via: Linux on the iPhone

Spotlights: Android, iPhone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's