Android voor Samsung Wave-toestellen steeds dichterbij

Gijs Ettes
11 november 2013, 8:46
1 min leestijd
Android voor Samsung Wave-toestellen steeds dichterbij
Samsung Wave Bada

Forumgebruikers op het tech-forum XDA komen steeds dichterbij het ontwikkelen van een stabiele en dagelijks bruikbare rom voor toestellen die op het Bada-besturingssysteem draaien. De eerste smartphone die op Bada draaide was de Samsung Wave S8500.

Met het project BadaDroid is het echter mogelijk om een – weliswaar ietwat buggy – versie van Android 4.2 (Jelly Bean) te draaien op je Samsung Wave-toestel. Een fijne ontwikkeling, aangezien Samsung dit jaar besloot te stoppen met het ondersteunen van Bada.

Lees verder na de advertentie.

Android op Samsung Wave-telefoons

Het project BadaDroid kent een aantal ervaren XDA-forumgebruikers die er alles aan doen om een stabiele rom te ontwikkelen die Android op Samsung Wave-toestellen mogelijk maakt. Een lastige klus, aangezien het omzetten van een besturingssysteem betekent dat alle drivers herschreven moeten worden.

Versie 2.1 van de Android-rom lost in ieder geval al een hoop problemen met betrekking tot de softwarelaag tussen de radiohardware en de Android telefoonservice op. Daarnaast is het nu mogelijk contacten, berichten en voicemailnummers te importeren vanaf de simkaart. Ook is de ondersteuning voor mms toegevoegd en wordt de lijst met bugs steeds korter.

De BadaDroid-rom bevindt zich dan ook op dit moment nog in bèta. Geïnteresseerden kunnen – op eigen risico – terecht op het forum om de rom te downloaden.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu