‘Android Developer website verraadt Android VR aankondiging’

Lars Paymans
13 mei 2016, 17:00
1 min leestijd
‘Android Developer website verraadt Android VR aankondiging’

Als Google de onthulling van de Android VR headset graag geheim had willen houden, dan is dat nu goed mislukt. Er zijn nieuwe aanwijzingen gevonden.

Lees verder na de advertentie.

Android VR aankondiging op Google I/O

Eerder deze week dook het gerucht al op dat we tijdens Google I/O 2016 Android VR te zien zouden krijgen, een virtual reality headset die los staat van je smartphone of tablet. Wel is de kans groot dat je een toestel nodig hebt om aan de headset te koppelen.

Android VR code

Vandaag wordt er nog eens een dikke streep onder deze geruchten gezet dankzij de Android Developer Preview, een versie van Android waar normaliter alleen ontwikkelaars toegang tot hebben. In deze previewversie is de naam Android VR gevonden, die in het zelfde lijstje als Android Auto, Android TV en Android Wear genoemd wordt, zo schrijft Android Police.

Door Android VR direct in de code van Android in te bouwen, wordt het voor ontwikkelaars mogelijk om er ook apps voor te gaan ontwikkelen. Deze kunnen vervolgens gewoon in Google Play aangeboden worden, en je hebt er geen afzonderlijke app voor de headset voor nodig, wat de drempel verlaagt om ze te gaan gebruiken.

Volgens de geruchten wordt de Android VR headset minder krachtig dan de HTC Vive, maar is het een grote verbetering ten opzichte van de Google Cardboard en Gear VR van Samsung. Andere verhalen beweren dat Google bewegingregistrerende camera`s van Movidius gebruikt, een bedrijf dat ook aan Project Tango gewerkt heeft.  Als Google inderdaad Android VR presenteert, zal dit ongetwijfeld tijdens Google I/O zijn. Houd je ogen volgende week dus open voor een Android VR aankondiging.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu