‘Android VR wordt volgende week tijdens Google I/O onthuld’

Erwin Vogelaar
11 mei 2016, 21:36
1 min leestijd
‘Android VR wordt volgende week tijdens Google I/O onthuld’

Volgende week is het alweer tijd voor Google I/O. Een belangrijke gast tijdens het evenement is waarschijnlijk Android VR.

Lees verder na de advertentie.

Android VR onthulling

We hoeven nog maar een week te wachten op Google I/O. Tijdens dit evenement voor ontwikkelaars krijgen we een hoop informatie te horen en te zien over de toekomst van allerlei Google-producten. Een deel van de focus zal waarschijnlijk te komen liggen op virtual reality. Niet enkel op de mogelijkheden voor Google Cardboard, maar Google komt met een geheel nieuw vr-platform. Volgens Peter Rojas, van Gizmodo en Engadget, gaat Google volgende week Android VR aankondigen: “Van wat ik gehoord heb is het minder krachtig dan de Vive of Rift.”

android vr

Het idee achter de nieuwe bril van Google zou een product zijn dat tussen de dure brillen van Oculus/HTC en de goedkopere brillen van Samsung en de Google Cardboard in zitten. Het zou tevens om een bril gaan waar niet nog een Android-toestel ingeschoven hoeft te worden. De bril kan werken als de vr-headset van LG, waarbij de bril wel aan een Android-toestel wordt aangesloten om de beelden te sturen. Toch is het ook mogelijk dat het een compleet losstaand product wordt, dat draait op Android.

De uitspraken van Rojas worden kracht bijgezet door een vermelding van Android VR in de Unreal Engine. Deze game-engine wordt in veel games gebruikt, waaronder een hoop vr-games. Volgens bronnen van Android Police wordt er bij de bril ook een controller geleverd, zodat er echte games gespeeld kunnen worden. De mogelijkheden voor games zijn bij Google Cardboard en Gear VR nog erg beperkt, omdat er maar enkele knoppen aanwezig zijn.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu