De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo maakt Google Android Wear een stuk functioneler

Gijs Ettes
21 augustus 2015, 8:04
2 min leestijd
Zo maakt Google Android Wear een stuk functioneler

Android Wear is constant in ontwikkeling. De laatste update van het smartwatchplatform brengt een aantal nuttige verbeteringen, waaronder interactieve wijzerplaten, wifi-ondersteuning en de mogelijkheid om realtime 44 talen te vertalen.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt Android Wear 1.3

Android Wear 1.3 bevat namelijk ondersteuning voor Google Translate, de vertaal-app van Google die zowel geschreven als gesproken tekst kan omzetten naar een andere taal. In totaal zijn er 90 talen te gebruiken in de app, al werkt de conversatiefunctie op Android Wear met 44.

De functie moet ervoor zorgen dat twee mensen die verschillende talen spreken toch een gesprek kunnen voeren. Het horloge vertaalt automatisch wat er gezegd wordt en met een polsbeweging kun je je gesprekspartner de vertalen laten zien. Microsoft bracht eerder ook al zijn vertaal-app naar Android Wear, maar die mist vooralsnog een dergelijke vertaalfunctie.

Een andere handige verbetering van Android Wear 1.3 is de ondersteuning voor interactieve klokjes. Voorheen kon je alleen statische of geanimeerde watchfaces instellen, maar nu zijn er ook klokjes die daadwerkelijk functioneel zijn.

Google geeft als voorbeeld Bits: een klokje dat de tijd toont en snelkoppelingen bevat voor je agenda, berichten, activiteiten en het weer. Hieronder kun je dat in actie zien.

Under Armour is een watchface met handige fitness-statistieken (zoals het aantal afgelegde kilometers en verbrande calorieën) en Together laat je foto’s uitwisselen met een geliefde die ook een Android Wear-horloge draagt. Meer interactieve wijzerplaten zijn op deze pagina te vinden.

Een derde functionele verbetering is wifi-ondersteuning voor de LG G Watch R. Ben je in het bezit van de smartwatch van LG, dan kun je nu ook notificaties en data ontvangen als je verder weg van je telefoon bent, maar nog steeds verbonden met wifi. De functie werd al in mei beschikbaar gemaakt voor veel andere smartwatches. Onduidelijk is waarom het zolang heeft geduurd voordat de G Watch R van wifi-ondersteuning werd voorzien.

Alle bovenstaande verbeteringen zullen in de komende weken beschikbaar worden gesteld middels een over-the-air-update. Zit jij op deze veranderingen te wachten? Deel je mening hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu