Dit brengt de laatste update voor Android Wear

Wouter Nijsen
4 februari 2016, 19:43
2 min leestijd
Dit brengt de laatste update voor Android Wear

Google heeft een update voor Android Wear uitgebracht. Versie 1.4 bevat onder meer ondersteuning voor speakers, maar laat je ook via WhatsApp berichten versturen.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over  Android Wear 1.4

Het is alweer een tijdje geleden dat Android Wear een grote update kreeg. Daar is verandering in gekomen, want versie 1.4 van het besturingssysteem is vanaf vandaag  beschikbaar. De update maakt het mogelijk om de ingebouwde speaker van smartwatches te gebruiken, wat erg handig is. Zo kun je via bluetooth telefoneren en ontvangen audio- of videoberichten checken. Wel moet je Android Wear-horloge logischerwijs over een speaker beschikken. Momenteel is dat alleen bij de Huawei Watch en Asus ZenWatch 2 het geval.

Android Wear 1.4

Ook breidt de update de stembediening van Android Wear uit. Waar het voorheen al mogelijk was om een vraag te stellen, kun je nu ook je stem gebruiken om een bericht te sturen. Dit kan met apps als WhatsApp, Telegram, Hangouts, Viber en WeChat. Ben  je bijvoorbeeld te laat voor een afspraak, dan kun je het `OK Google`-stemcommando gebruiken om snel een berichtje te  verzenden.  Tot slot voegt Android Wear 1.4 een aantal nieuwe polsbewegingen  toe om het besturingssysteem te bedienen. Het was al mogelijk om met  polsbewegingen door de interface te scrollen, maar voortaan  heb je ook de optie om snel je apps te selecteren of terug te gaan  naar je watchface.

De vorige versie van Android Wear werd vorig jaar augustus beschikbaar gemaakt. Die voegde ondersteuning voor Google Translate toe, waardoor het mogelijk werd om gesproken tekst om te zetten naar een andere taal. Ook nieuw waren de interactieve klokjes, die naast de tijd ook snelkoppelingen voor je agenda, berichten en het weer tonen.

Release

Android Wear 1.4 wordt de komende weken naar alle smartwatches uitgerold. Het kan daarom nog even duren voordat je met de nieuwe features aan de slag kunt.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu