De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Uitrol Android Wear 2.0 vertraagd door bug

Erwin Vogelaar
30 maart 2017, 19:03
2 min leestijd
Uitrol Android Wear 2.0 vertraagd door bug

De uitrol van de nieuwste versie van Googles smartwatchbesturingssysteem laat nog even op zich wachten. Een Android Wear 2.0 bug zorgt voor vertraging.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear 2.0 bug

Toen Google begin februari de definitieve versie van Android Wear 2.0 beschikbaar stelde, zou deze update rap uitrollen naar allerlei smartwatches. Dit gaat echter verbazend traag. Drie horloges krijgen de update nu wel, maar dit zijn niet bepaald de meest populaire wearables. Het gaat om de Fossil Q Founder, Casio Smart Outdoor Watch en Tag Heuer Connected. Heb je toch een van deze horloges, dan kun je nog voor 4 april de update verwachten. Maar hoe zit het met de rest? Die moeten wat langer geduld hebben door een bug.

android wear 2.0 bug

Google stelt dat er een bug is ontdekt in de laatste fase van testen van Android Wear 2.0. De update rolt pas uit als Google dit probleem heeft opgelost. Hoelang dit nog duurt is niet bekend. Op dit moment hebben enkel de LG Watch Sport en LG Watch Style Android Wear 2.0 en dus bovenstaande drie horloges. Onder andere de Asus ZenWatch 3, Moto 360 (2015), Huawei Watch en LG Watch R moeten de update nog krijgen.

Android Wear 2.0 betekent een flinke verbetering voor het besturingssysteem. Zo hebben de smartwatches met deze versie geen constante verbinding meer met een smartphone nodig om bijvoorbeeld berichtjes te ontvangen of je hardloopsessies te registreren. Tevens is het mogelijk om de Play Store te bereiken vanaf een Android Wear 2.0-horloge en direct apps te downloaden. Ook zijn er meer mogelijkheden voor communicatie. Je kunt namelijk met een toetsenbord of door te tekenen typen via het kleine schermpje. Tevens kun je praten met Google Assistant om allerlei opdrachten uit te voeren. Denk hierbij aan het starten van de navigatie, het instellen van een reminder of het opstellen van een berichtje.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Bron: 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu