De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Laatste bètaversie Android Wear 2.0 introduceert iOS-ondersteuning

Rick van der Veer
25 januari 2017, 15:03
2 min leestijd
Laatste bètaversie Android Wear 2.0 introduceert iOS-ondersteuning

Google heeft de laatste bètaversie van Android Wear 2.0 uitgebracht. Developer Preview 5 is wat functionaliteit betreft af en voegt bovendien ondersteuning voor iOS toe.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear 2.0 Developer Preview 5

De laatste bètaversie van Android Wear 2.0 is een relatief kleine uitgave. In de vijfde ontwikkelaarsversie zijn geen grote nieuwe features opgenomen, maar zijn vooral bugs onder de motorkap verholpen. Daarnaast biedt Android Wear 2.0 nu ondersteuning voor nfc, waardoor het mogelijk wordt om contactloos te betalen met je smartwatch.

Android Wear 2.0 Developer Preview 5

Google heeft ook ondersteuning voor iPhones toegevoegd. Ontwikkelaars kunnen hun Android Wear-apps nu markeren als standalone app, wat betekent dat ze niet gebruikmaken van een bestaande app op een Android-smartphone. Deze apps verschijnen dan ook alleen in de Play Store op je horloge, niet op een Android-toestel. Andersom geldt hetzelfde: heeft een Wear-app een Android-tegenhanger nodig, dan vind je deze niet terug in de Play Store op je smartwatch.

De Android Wear-api is met deze ontwikkelaarsversie definitief geworden. Dat betekent dat apps die voor deze bètaversie gebouwd worden, straks ook op de uiteindelijke versie van Android Wear 2.0 kunnen lopen. Ontwikkelaars kunnen deze apps nu al insturen voor goedkeuring, zodat ze meteen beschikbaar zijn als Wear 2.0 uitkomt. De vijfde bètaversie wordt waarschijnlijk de laatste; de kans is klein dat Google nog wijzigingen aanbrengt in de api.

Nieuw in Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 laat al een tijdje op zich wachten, maar wordt volgende maand uitgebracht. De grootste vernieuwing is dat Wear-horloges zelfstandiger kunnen werken in vergelijking met eerdere versies van Wear. Apps hebben niet altijd meer een smartphone nodig om goed te functioneren en Wear-horloges kunnen straks zelf netwerkverbindingen opzetten. Zo hoef je niet altijd meer je smartphone bij je te hebben als je de deur uit gaat.

Het is nog onduidelijk welke smartwatches worden bijgewerkt naar Android Wear 2.0. Wel lijkt het aannemelijk dat de Asus ZenWatch 3, Moto 360 (2015) en Huawei Watch 2 de update krijgen. Google zou daarnaast met LG werken aan twee eigen Wear 2.0-horloges werken, de LG Watch Style en Watch Sport.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu