Android Wear 2.0 krijgt Play Store, maar komt niet meer dit jaar uit

Erwin Vogelaar
29 september 2016, 20:39
2 min leestijd
Android Wear 2.0 krijgt Play Store, maar komt niet meer dit jaar uit

Door feedback van app-makers krijgt Android Wear 2.0 Play Store-ondersteuning. We moeten er echter wel wat langer op wachten, want de update komt nu pas begin 2017 uit.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear 2.0 Play Store

Als je zit te wachten op Android Wear 2.0, dan moet je nog even geduld hebben. Google heeft namelijk besloten om het previewprogramma dat bij ontwikkelaars loopt te verlengen tot begin 2017. Deze vertraging is niet alleen om de software te verbeteren, maar ook om de Play Store toe te voegen. Met de Play Store in Android Wear 2.0 zul je naar apps kunnen zoeken en deze kunnen installeren of updaten. De Play Store is vrij volledig, want je kunt zelfs tussen accounts wisselen en deelnemen aan alpha- en bèta-testen.

android wear 2.0 play store

Zoeken in de Play Store op je smartwatch kan op de verschillende manieren waarop je met Android Wear 2.0 kunt communiceren. Met de update kun je namelijk op je horloge schrijven, typen en zoekopdrachten inspreken. Heb je de app gevonden die je wil installeren, dan hoef je deze app niet ook nog op je smartphone te zetten. App-makers kunnen nu apps maken die exclusief werken op een smartwatch. De Play Store voor Android Wear komt vanuit de wensen van ontwikkelaars. App-makers willen namelijk dat het voor smartwatchgebruikers makkelijker wordt om apps te ontdekken.

Het lijkt op dit moment niet heel goed te gaan met Android Wear, want verschijnen nauwelijks meer nieuwe Android Wear-smartwatches op de markt. Er zijn nu zelfs geruchten dat Huawei Android Wear gaat omruilen voor besturingssysteem Tizen. Mogelijk is de toevoeging van de Play Store voor Google een mogelijkheid om het besturingssysteem weer extra interessant te maken voor smartwatch-makers en consumenten. Succes op de smartwatch-markt ligt nu echter meer bij fitness-mogelijkheden en daar is Google minder sterk is. De focus van Android Wear 2.0 ligt op communicatie.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu