Android Wear 2.0 kampt na half jaar nog met grote problemen
Erwin Vogelaar

Een half jaar na release ondervinden gebruikers nog grote Android Wear 2.0-problemen. Wat is er aan de hand met dit besturingssysteem?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android Wear 2.0-problemen: een half jaar later

Google lanceerde afgelopen februari Android Wear 2.0. Tenminste, dat was de bedoeling. Afgezien van een paar nieuwe smartwatches duurde het vrij lang tot de update ook uitrolde naar andere gebruikers. De meest populaire en moderne Android Wear-smartwatches hebben de update inmiddels ontvangen, maar niet iedereen is blij met het resultaat.

Het nieuwste probleem met Android Wear 2.0 is dat Google Assistant bij menig gebruiker niet meer werkt. De spraakassistent is een belangrijk onderdeel van de update, maar op het Google-forum wordt geklaagd dat functies die eerder wel werkten het nu niet meer doen. Google Assistant kan enkel nog simpele zoekopdrachten voltooien. Dit lijkt te komen door een recentelijke update van de Google-app.

android wear 2.0-problemen

Op twaalf augustus liet Google in het forum weten dat er wordt gewerkt aan een oplossing. Mensen die melding maakten over het probleem krijgen een e-mail waarin om informatie wordt gevraagd.

Andere problemen met Android Wear 2.0

Gebruikers klagen sinds juni al over een probleem waarbij herinneringen van de Google-app automatisch verdwijnen, zonder enige input van de gebruiker. Googles community manager stelt dat er bepaalde redenen zijn waarom dit niet makkelijk te repareren is.

Een ander probleem is dat Android Wear 2.0 geen Google-account kon kopiëren. Bij het instellen van het horloge, vraagt het toestel of je een Google-account van je smartphone naar je smartwatch wil kopiëren. Dit is nodig om de Play Store en andere Google-apps te gebruiken. Bij veel gebruikers werkte die functie echter niet. Inmiddels lijkt Google hiervoor wel een oplossing gevonden te hebben.

Hoe bevalt Android Wear 2.0 bij jou? Loop je ook tegen problemen aan zoals hierboven beschreven? Laat van je horen in de reacties.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.