De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google lanceert Android Wear 2.0 begin februari

Wouter Nijsen
12 januari 2017, 13:01
2 min leestijd
Google lanceert Android Wear 2.0 begin februari

Android Wear 2.0, de nieuwste versie van Googles besturingssysteem voor smartwatches, is begin februari beschikbaar. Mogelijk lanceert Google kort daarna ook twee eigen smartwatches.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear 2.0 release

android wear 2.0 release

Google zou een e-mail naar ontwikkelaars hebben gestuurd waarin staat dat de release van Android Wear 2.0 begin februari plaatsvindt. Ontwikkelaars worden aangespoord om hun apps op tijd klaar te maken voor het nieuwe besturingssysteem.

Naast Android Wear 2.0 komt Google mogelijk ook met een tweetal eigen smartwatches, die logischerwijs standaard op de nieuwste versie van het besturingssysteem draaien. Het kleinere model, dat de codenaam Swordfish zou dragen, is vooral gericht op het bijhouden en checken van notificaties en fitnessdoelen. De grotere smartwatch, de Angelfish, zou ook zonder smartphone gebruikt kunnen worden dankzij zelfstandige apps. Dit horloge wordt dan ook voorzien van 4G- en gps-ondersteuning en een hartslagmeter. De smartwatches krijgen niet de Google- of Pixel-naam mee, maar worden geproduceerd door een andere fabrikant.

Dit is nieuw in Android Wear 2.0

Oorspronkelijk zou Google Android Wear 2.0 al eind vorig jaar uitbrengen. Het bedrijf besloot de release uit te stellen na problemen en negatieve feedback van ontwikkelaars op de Developer Preview. Een aantal testversies later lijkt het besturingssysteem dus klaar te zijn voor het grote publiek.

Android Wear 2.0 brengt een aantal interessante vernieuwingen met zich mee. Zo is er een eigen Play Store aanwezig, waarmee het voor gebruikers makkelijker wordt om apps voor hun smartwatch te ontdekken. Daarnaast wordt het mogelijk om meer informatie van apps op de watchface te bekijken, terwijl ook het tikken van berichten makkelijker wordt gemaakt. Voor dat laatste wordt een Smart Reply-functie toegevoegd, tevens kunnen gebruikers zelf op het schermpje schrijven of het nieuwe toetsenbordje gebruiken.

De verwachting is dat Android Wear 2.0 ook naar bestaande smartwatches komt, zoals de Asus ZenWatch 3 en Moto 360 (2015). Deze fabrikanten hebben echter nog niet bekendgemaakt wanneer de horloges de update kunnen verwachten.

Lees meer over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu