‘Android Wear 2.0 wordt op 15 oktober uitgebracht’

Android Wear 2.0Android Wear, het besturingssysteem voor wearables dat Google nog niet zolang geleden uitbracht, krijgt op 15 oktober een opvolger. Volgens AndroidPolice start Google op die dag met de uitrol van Android Wear 2.0 voor smartwatches die van het platform gebruikmaken. Momenteel zijn de LG G Watch en de Gear Live van Samsung de enige apparaten met Android Wear die je kunt kopen in Nederland en België.

Of de opvolger van het platform echt Android Wear 2.0 gaat heten, is overigens niet zeker. Mogelijk noemt Google de update Wear 2.0 of wordt er gekozen om niet met nummers te werken, al lijkt dat laatste ons sterk. Wat de update precies met zich meebrengt afgezien van bugfixes is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over Android Wear

android wear 2.0Android Wear is Google’s geoptimaliseerde, mobiele besturingssysteem voor smartwatches en wearables. Android Wear leunt flink op Googles slimme assistent Google Now en heeft eenzelfde kaarten-interface. Dit betekent dat je kaarten met informatie te zien krijgt die op dat moment relevant zijn. Vervolgens kun je middels stemcommando`s zoekopdrachten uitvoeren en notificaties opvolgen.

Het aanbod apps voor Android Wear wordt overigens steeds groter, wat mede bijdraagt aan het succes van het platform. Toch zijn er nog voldoende punten voor verbetering. Zo is Android Wear relatief buggy, zijn er in de praktijk vaak haperingen merkbaar in de interface en is de accuduur van apparaten met Wear vooralsnog bedroevend. Ook de Nederlandse spraakherkenning werkt nog niet vlekkeloos.

Het laatste Android Wear-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.