De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android Wear 2.0 vanaf 9 februari beschikbaar’

Thomas Haenen
17 januari 2017, 10:41
2 min leestijd
‘Android Wear 2.0 vanaf 9 februari beschikbaar’

De definitieve versie van Android Wear 2.0 is vanaf 9 februari eindelijk beschikbaar, zo beweert een doorgaans betrouwbare bron. Het is nog onbekend welke apparaten op de Android Wear 2.0 releasedatum als eerste aan de beurt zijn.

Lees verder na de advertentie.

‘Android Wear 2.0 releasedatum bekend’

De Android Wear 2.0-update is vanaf 9 februari beschikbaar, zo claimt de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass. Google liet ontwikkelaars recentelijk al weten dat de update ‘begin februari’ zou uitrollen, maar nu hebben we iets preciezere details over de precieze releasedatum.

Google geeft de update waarschijnlijk die dag vrij aan fabrikanten. Zij kunnen vervolgens de software geschikt maken voor hun smartwatches en deze zo snel mogelijk uitrollen. Welke apparaten de update als eerste ontvangen is nog niet helemaal duidelijk. Doorgaans maakt Google zijn nieuwe software beschikbaar voor eigen Nexus- of Pixel-apparaten, maar op wearable-gebied is er nog geen dergelijk vlaggenschip.

Android Wear 2.0 releasedatum

Dat gaat binnenkort mogelijk echter wel veranderen. Bronnen beweren dat Google al een tijdje werkt aan eigen smartwatches. Het bedrijf heeft twee modellen in ontwikkeling, met verschillende schermformaten. Beide zouden echter over een rond scherm beschikken en liggen mogelijk al dit kwartaal in de winkels. De kans bestaat dat Google ze aankondigt rond de releasedatum van Android Wear 2.0.

Nieuw in Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 introduceert verschillende features die smartwatches zelfstandiger moeten maken. Zo kun je straks apps op je smartwatch installeren die ook werken zonder dat je smartphone in de buurt is. Het besturingssysteem krijgt ook zijn eigen sectie in de Play Store, waarmee het makkelijker wordt om nieuwe apps te ontdekken.

De update heeft de afgelopen maanden flinke vertraging opgelopen. Google presenteerde Android Wear 2.0 in het voorjaar van 2016, met een geplande release later dat jaar. Uiteindelijk bleek het bedrijf meer tijd nodig te hebben om de software uit te brengen. Het bedrijf hoopt met de update de Android-wearables nieuw leven in te blazen. In het voorbije jaar is er, op de Asus ZenWatch 3 na, vrijwel geen nieuw product met het besturingssysteem verschenen.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu