De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit zijn de eerste Android Wear 2.0-smartwatches van Google en LG’

Erwin Vogelaar
17 januari 2017, 20:06
2 min leestijd
‘Dit zijn de eerste Android Wear 2.0-smartwatches van Google en LG’

Google en LG komen volgende maand met twee nieuwe horloges op de markt. De LG Watch Style en LG Watch Sport zijn de eerste twee Android Wear 2.0-smartwatches.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear 2.0-smartwatches

Op 9 februari zal Google samen met LG de eerste twee smartwatches met Android Wear 2.0 presenteren. Dit stelt beroepslekker Evan Blass op website Venture Beat. Een dag later zullen de horloges al verkocht worden in de Verenigde Staten. Andere landen volgen in de maanden erna. De kans is dus groot dat we in de Benelux nog even zullen moeten wachten. Wel zullen beide horloges een prominente plek krijgen tijdens Mobile World Congres eind februari in Barcelona.

android wear 2.0-smartwatches

De afbeeldingen hierboven zijn renders gemaakt door website Android Police, naar aanleiding van geruchten afgelopen juli. Evan Blass stelt nu dat de horloges op de afbeeldingen erg lijken op de definitieve producten. De LG Watch Sport is het belangrijkste van de twee. Dit horloge heeft een hogere resolutie van 480 bij 480 pixels op een 1,38 inch-scherm met 768MB werkgeheugen. De LG Watch Style heeft een resolutie van 360 bij 360 pixels op een 1,2 inch-scherm met 512MB werkgeheugen. Wel hebben beide horloges 4GB opslaggeheugen. De LG Watch Sport moet het daarnaast langer volgehouden met een accu van 430mAh, terwijl de Watch Style het met 240mAh moet doen.

Beide smartwatches zullen volgens de geruchten wifi en bluetooth ondersteunen, maar alleen de Sport-versie zal met mobiele netwerken kunnen verbinden. Hierdoor hoef je niet je smartphone mee te nemen tijdens het sporten. Het moet zelfs mogelijk zijn om te bellen via het horloge met hetzelfde telefoonnummer als je op je smartphone gebruikt. Daarnaast heeft enkel de Watch Sport een hartslagsensor. Interessant is dat beide horloges ondersteuning bieden voor Google Assistant, zodat je allerlei vragen kunt stellen aan de horloge. Het is nog niet bekend wat beide horloges moeten gaan kosten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Venture Beat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu