Dit is er nieuw in Android Wear 2.8: update nu beschikbaar

Thomas Haenen
19 januari 2018, 10:20
2 min leestijd
Dit is er nieuw in Android Wear 2.8: update nu beschikbaar

Google heeft een kleine update uitgerold voor Android Wear. Versie 2.8 introduceert onder andere verbeterde notificaties, die een stuk overzichtelijker moeten ogen.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear 2.8-update beschikbaar

De Android Wear 2.8-update is vanaf nu te vinden in de Play Store, al wordt deze wel geleidelijk uitgerold. Binnen een paar dagen zou deze voor iedereen beschikbaar moeten zijn. De update biedt slechts twee kleine, maar significante verbeteringen.

Allereerst heeft Google het notificatiescherm van een nieuwe look voorzien. Binnenkomende berichten staan nu iets dichter op elkaar, waardoor er meer tegelijkertijd in beeld verschijnen. Dat maakt het iets makkelijker om snel al je berichten te scannen.

Ook is de achtergrond in veel van de meegeleverde systeem-apps nu zwart in plaats van grijs gemaakt, zoals de foto rechts laat zien. Die aangepaste kleur lijkt vooralsnog alleen beschikbaar te zijn op smartwatches met een oled-scherm, zoals de Huawei Watch 2. Bij oled-schermen wordt er namelijk geen stroom verbruikt door zwart beeld, wat de nieuwe schermen niet alleen rustiger maar ook energiezuiniger maakt. De achtergrondkleur is onder andere te vinden bij de notificaties, de Google Assistant, de Quick Settings en het overzicht van apps.

Makkelijker updaten met Android Wear

Het updateproces van Android Wear is vorig jaar flink versoepeld. Voorheen was je daarvoor afhankelijk van de fabrikant, nu gebeurt het volledig via de Play Store. Google rolt via de Play Store regelmatig updates uit voor de Android Wear-app. Vervolgens wordt de software automatisch overgezet zodra de smartwatch met je smartphone verbonden is. Dat maakt het voor Google een stuk makkelijker om kleine updates als deze uit te rollen.

Het is één van de manieren waarmee Google Android Wear weer hoopt aan te wakkeren. Hoewel er in 2017 verschillende grote updates voor verschenen, laten de meeste fabrikanten smartwatches tegenwoordig links liggen. Sony, Huawei en Motorola, die in het verleden Android Wear ondersteunden, brachten vorig jaar geen enkel nieuw model uit. Dat komt mogelijk deels door het gebrek aan interesse van consumenten, die smartwatches veelal links laten liggen.

→ Lees ook: de staat van Android Wear in 2018

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu