De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android Wear 5.1.1 met wifi-ondersteuning naar meer smartwatches

Gijs Ettes
20 mei 2015, 8:03
1 min leestijd
Android Wear 5.1.1 met wifi-ondersteuning naar meer smartwatches

Google heeft aangekondigd dat de Android Wear 5.1.1 update voor meer smartwatches beschikbaar wordt. De LG Watch Urbane en Asus Zenwatch draaien al op de laatste versie en ook de LG G Watch en G Watch R  zijn  bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Dit is er nieuw in Android 5.1.1

android 5.1.1

Android Wear 5.1.1 is een behoorlijke update voor het platform, die de indeling van het contacten- en app-menu verbeterd, nieuwe polsbewegingen toevoegt om door de interface te scrollen en de mogelijkheid geeft om apps altijd aan te laten staan. Ook het scherm blijft dan ingeschakeld, wat handig is tijdens het gebruik van bijvoorbeeld fitness- of navigatie-apps.

De meest interessante verbetering die Android Wear 5.1.1 met zich meebrengt is wifi-ondersteuning. Hierdoor kan je smartwatch te allen tijde notificaties ontvangen en achtergrondgegevens bijwerken, mits het horloge en je smartphone met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden. Enig nadeel is dat enkele smartwatches – waaronder de Asus Zenwatch en LG G Watch – niet over een wifi-module beschikken. Google heeft bevestigt dat de wifi-ondersteuning wel op de Motorola Moto 360, Samsung Gear Live en Sony SmartWatch 3 werkt.

Nieuw app-overzicht en emoji sturen

Als gezegd is Android 5.1.1 voorzien van een nieuw app-overzicht, dat je opent door van rechts naar links te swipen. Door nogmaals te swipen, kom je bij je contactenlijst. Veeg nog een keer en je ziet een rij met allerlei commando`s, zoals `maak een notitie`, die je normaal gesproken ook met het ‘Ok Google’-commando en je stem kunt uitvoeren. Een geinige, maar minder essentiële nieuwe feature is de mogelijkheid om emoji op het scherm te tekenen en te versturen naar andere gebruikers.

Heb jij je smartwatch al bijgewerkt naar de laatste softwareversie? Deel je bevindingen in de comments!

Het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus ZenWatch
Asus ZenWatch

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu