Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google werkt aan fix voor hoog energieverbruik Android Wear 5.1.1

Redactie
17 juni 2015, 12:31
1 min leestijd
Google werkt aan fix voor hoog energieverbruik Android Wear 5.1.1

Google werkt aan een oplossing voor het hoge energieverbruik van Android Wear 5.1.1, dat op 20 mei van dit jaar is gelanceerd. De firmwareversie zorgt ervoor dat de accu van smartwatches te snel leegloopt.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear 5.1.1 draait onder andere op de  LG Watch Urbane,  Asus Zenwatch,  LG G Watch,  G Watch R  en Sony Smartwatch 3. De update bracht als grootste verbetering de mogelijkheid om met een wifi-netwerk te verbinden, waardoor de smartwatch niet altijd met een smartphone verbonden hoeft te zijn.

Energieverbruik  Android Wear 5.5.1

AndroidWear3

Veel gedupeerde gebruikers klagen bij Google over de zogeheten battery drain van de laatste Android Wear-versie. Google heeft op het help-forum het probleem bevestigd en zegt te werken aan een oplossing. Wanneer het probleem wordt verholpen, is vooralsnog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk rolt Google een kleine update uit die het hoge energieverbruik terug moet dringen.

Android Wear 5.1.1 is verder een behoorlijke update voor het platform, die de indeling van het contacten- en app-menu verbeterd, nieuwe polsbewegingen toevoegt om door de interface te scrollen en de mogelijkheid geeft om apps altijd aan te laten staan. Ook het scherm blijft dan ingeschakeld, wat handig is tijdens het gebruik van bijvoorbeeld fitness- of navigatie-apps.

Laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu