Android Wear-update brengt nieuw appoverzicht en tekenen emoji’s
Redactie

Google heeft een nieuwe update voor Android Wear, het mobiele besturingssysteem voor smartwatches, uitgebracht. De update brengt onder andere een nieuw  appoverzicht  en de mogelijkheid om een emoji te tekenen en versturen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Om te beginnen brengt de Android Wear-update de volledige ondersteuning voor wifi-netwerken. Hierdoor kan de smartwatch onafhankelijk van de smartphone werken, door enkel met het wifi-netwerk verbonden te zijn. Apps kunnen vervolgens zelfstandig data synchroniseren.

Daarnaast is het mogelijk om een melding te openen door met je pols omhoog te schudden. Hiermee kun je de smartwatch enkel met de pols besturen om een volledige notificatie te lezen.

Dit is het nieuwe  Android Wear appoverzicht

De belangrijkste verandering is het nieuwe  Android Wear appoverzicht. Door van rechts naar links te swipen opent een lijst met je geïnstalleerde apps. Door nogmaals te swipen, kom je bij je contactenlijst. Swipe nog een keer en je ziet een rij met allerlei commando’s, zoals ‘maak een notitie’, die je normaliter ook met het OK Google-commando en je stem kunt uitvoeren.

Android Wear appoverzicht

Ook is het voor ontwikkelaars voortaan mogelijk om apps altijd aan te laten staan, waarbij het scherm ook ingeschakeld blijft. Dit is bijvoorbeeld handig bij navigatie- en fitness-apps. In de vorige versies van Android Wear schakelde het scherm zichzelf uit als je jouw pols een tijdje niet genoeg bewoog.

Android Wear appoverzicht

Als laatste is het voortaan mogelijk om emoji’s op het scherm te tekenen, die vervolgens naar de ontvangen kunnen worden verzonden. Dit is bijvoorbeeld handig bij het reageren op een berichtje van WhatsApp of Telegram.

Wanneer komt de update?

De Android Wear-update wordt de komende tijd uitgerold. De LG Watch Urbane is de eerste smartwatch die de update krijgt, waarna andere smartwatches “de komende weken” de firmwareupdate moeten ontvangen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.