De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google geeft voorlopige versie Android 8.0-update voor wearables vrij

Thomas Haenen
3 oktober 2017, 14:55
2 min leestijd
Google geeft voorlopige versie Android 8.0-update voor wearables vrij

Hoewel het nog niet heel erg wil vlotten met de verkoop van Android Wear-apparaten, is Google de smartwatches niet vergeten. Het bedrijf heeft een nieuwe update voor het besturingssysteem vrijgegeven.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Android Wear-update beschikbaar

De Android Wear-bèta tilt de software naar hetzelfde niveau als Android Oreo. Dat betekent dat veel features voor smartphones nu ook voor de wearables beschikbaar zijn. Een testversie van de software is nu beschikbaar voor de LG Watch Sport, een smartwatch die eerder dit jaar verscheen. Je kunt je aanmelden voor de bèta via Googles site. Wanneer de definitieve software volgt is nog onbekend.

De update introduceert twee nieuwe features die we al van Android 8.0 kennen. Zo beschikken ook Android Wear-apps nu over aangescherpte achtergrondlimieten. Dat betekent dat apps niet meer op de achtergrond mogen lopen, zonder dat gebruikers daar met een notificatie over op de hoogte worden gehouden. Daarmee weet je zeker dat apps geen gekke dingen op de achtergrond, maar wordt ook het accuverbruik beperkt.

Android Wear bèta-update

Ook nieuw zijn notificatiekanalen. Daarmee krijg je meer grip op welke notificaties een app je wel en niet mag sturen. Kies bijvoorbeeld wel voor notificaties over WhatsApp-berichten van je partner, terwijl je die van je familie links laat liggen. Of voorkom dat een nieuws-app je berichten stuurt over sportnieuws. Zo voorkom je dat je op je horloge overweldigd wordt door binnenkomende berichten.

Android Wear in Nederland

Android Wear bestaat inmiddels al een paar jaar, maar lijkt nauwelijks aan te slaan. Grote fabrikanten als Samsung, Huawei en Sony brachten oorspronkelijk wel Android Wear-apparaten uit, maar hebben inmiddels al geruime tijd geen nieuwe smartwatches met het besturingssysteem geïntroduceerd.

De ondersteuning komt tegenwoordig vooral van horlogemerken als Casio, Tag Heuer en Michael Kors. In Nederland weten deze merken echter niet echt door te breken. De LG Watch Sport, die deze update als eerste ontvangt, is hier bijvoorbeeld nog niet verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu