LG G Watch, G Watch R en Asus Zenwatch bieden geen wifi-ondersteuning

Gijs Ettes
23 april 2015, 13:22
1 min leestijd
LG G Watch, G Watch R en Asus Zenwatch bieden geen wifi-ondersteuning

Slecht nieuws voor bezitters van een LG G Watch, G Watch R of Asus Zenwatch: deze smartwatches met Android Wear hebben geen mogelijkheid om met wifi te verbinden en moeten voor synchronisatie altijd in contact met je smartphone staan.

Lees verder na de advertentie.

Niet alle Android Wear-horloges hebben wifi

LG G Watch Android Wear-horloges

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Motorola Moto 360 en Samsung Gear Live beschikken de LG G Watch, G Watch R en Asus Zenwatch niet over een wifi-module. Daardoor kunnen ze niet gebruikmaken van de wifi-ondersteuning die de laatste versie van Android Wear met zich meebrengt.

Android Planet heeft de fabrikanten van de smartwatches om een reactie gevraagd. Asus bevestigt dat de Zenwatch een Android Wear-update krijgt, maar geen wifi-module heeft. LG geeft aan dat de LG G Watch en LG G Watch R geen wifi-ondersteuning hebben, maar de onlangs aangekondigde LG Watch Urbane wel. De fabrikant kijkt nog of wifi op een andere (softwarematige) manier kan worden toegevoegd.

Flinke update voor Android Wear

Android Wear krijgt met de laatste update een nieuw app-overzicht dat je opent door van rechts naar links te swipen. Door nogmaals te swipen, kom je bij je contactenlijst. Swipe nog een keer en je ziet een rij met allerlei commando`s, zoals `maak een notitie`, die je normaal gesproken ook met het Ok Google-commando en je stem kunt uitvoeren.

Ook nieuw is dus ondersteuning voor wifi-netwerken. Hierdoor kan de smartwatch zelfstandig data synchroniseren, ook als je smartphone niet in de buurt is. Tot slot zijn er nu opties om emoji op het scherm te tekenen en te versturen en de mogelijkheid voor ontwikkelaars om apps altijd aan te laten staan. Ook het scherm blijft dan ingeschakeld, wat handig is tijdens het gebruik van bijvoorbeeld fitness- of navigatie-apps.

Het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus ZenWatch
Asus ZenWatch

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu