Deze 7 verbeteringen brengt de aankomende Android Wear-update

De eerste grote update voor Android Wear, Googles geoptimaliseerde platform voor smartwatches, is als verwacht vanavond aangekondigd. De Android Wear Lollipop-update brengt onder meer een watchface API en nieuwe klokjes.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit moet je weten over de Android Wear Lollipop-update

android wear lollipop-updateGoogle grijpt regelmatig de woensdag aan voor het onthullen en uitrollen van nieuwe updates en wat dat betreft is vandaag geen uitzondering. De Android Wear Lollipop-update brengt als gezegd een watchface API waaraan alle klokjes die te vinden zijn in Google Play in ieder geval vóór 31 januari moeten voldoen aangezien ze anders worden verwijderd. Verder komt er in de Play Store een speciale sectie voor de watchfaces, zodat je ze gemakkelijker kunt vinden en downloaden.

Hieronder hebben we op een rijtje gezet welke (verwachte) nieuwe features de aankomende Android Wear-versie met zich meebrengt. De update wordt de komende weken uitgerold voor smartwatches als de LG G Watch R en Motorola Moto 360.

  1. Informatie over het batterijniveau en het beschikbare geheugen wordt nu in de Android Wear-app getoond;
  2. Nieuwe watchfaces en de mogelijkheid om hiertussen te wisselen in de app;
  3. Nieuwe API’s voor het tonen van weersicoontjes op een watchface;
  4. De mogelijkheid om weggeveegde kaarten terug te halen;
  5. Nieuwe snelle instellingen voor het aanpassen van de helderheid (normaal, zonlichtmodus, theatermodus);
  6. Nieuwe opties voor gebruikers met een visuele beperking, waaronder het aanpassen van tekst, kleuren en het vergroten van delen van de interface;
  7. Ok Google rangschikt (stem)commando’s op een slimme manier, waarbij de veelgebruikte acties bovenaan worden getoond;

Misschien nog wel belangrijker is het feit dat de Android Wear Lollipop-update waarschijnlijk de accuduur van smartwatches drastisch verbeterd. De eerste generaties apparaten met Android Wear staat berucht om het feit dat ze bij gemiddeld gebruik slechts één dag meegaan op een enkele acculading. Met de nieuwe Android Wear-versie wordt de batterijduur mogelijk verdubbeld.

Het laatste nieuws over Android Wear

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.