De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Officieel: Android Wear werkt nu ook met iPhones

Wouter Nijsen
31 augustus 2015, 19:30
1 min leestijd
Officieel: Android Wear werkt nu ook met iPhones

Er werd al een tijdje over gespeculeerd en nu is het officieel: Android Wear-smartwatches zijn voortaan  ook met een iPhone te gebruiken. Google is zojuist gestart met de uitrol van  iOS-ondersteuning  voor het platform.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear met iPhone-ondersteuning

Android Wear met iPhone

Android Wear was geruime tijd alleen met Android-toestellen te gebruiken, maar daar is verandering in gekomen. Vanaf vandaag is het mogelijk om een iPhone met een Android Wear-smartwatch te koppelen. Hierbij gaat het wel  om de iPhone 5, 5c, 5S, 6 of 6 Plus die op iOS 8.2 of hoger draait. De oudere iPhone 4 en 4S worden dus niet ondersteund.

Wat basisfunctionaliteiten betreft  is  er voor iPhone-gebruikers weinig veranderd. Zo kan een Android Wear-smartwatch gebruikt worden om notificaties, inkomende telefoongesprekken en berichten te checken. Ook fitnesstracking is aanwezig, wat betekent de smartwatch de activiteiten bijhoudt, de hartslag meet en automatisch detecteert wanneer de gebruiker loopt of rent. Door beperkingen vanuit Apple is het echter niet mogelijk om op een sms-bericht te reageren of apps van derden te installeren.

Handig is wel dat iPhone-gebruikers met Google Now vragen kunnen stellen en gemakkelijk zaken als verkeersinformatie, vliegtijden of het weerbericht op kunnen vragen.

Het is echter vooralsnog alleen mogelijk om de LG Watch Urbane en Moto 360  (UPDATE: onofficieel, geldt ook voor andere smartwatches) met een iPhone te koppelen. Google maakt verder  bekend dat aankomende smartwatches, zoals de Huawei Watch, nieuwe Moto 360 en slimme horloges van Asus en Motorola standaard met een iPhone zullen werken.

Het laatste nieuws over  Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu