De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google hernoemt Android Wear naar Wear OS’

Thomas Haenen
13 maart 2018, 11:01
2 min leestijd
‘Google hernoemt Android Wear naar Wear OS’

Je zou het bijna vergeten, maar Android werkt ook op smartwatches en wearables. Het besturingssysteem krijgt binnenkort mogelijk een nieuw likje verf, wat suggereert dat Google het platform een tweede leven hoopt te geven.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear naamswijziging waarschijnlijk

Android Wear wordt in de nabije toekomst hernoemd naar Wear OS, zo suggereert een notificatie die opdook op de smartphone van een Reddit-gebruiker. Tijdens het activeren van een nieuwe smartwatch kreeg hij een notificatie te zien waarin ‘Wear OS’ werd genoemd.

Bij de notificatie wordt tevens een nieuw logo getoond, dat bestaat uit twee streepjes en twee stipjes die samen de letter W-vormen. Het huidige logo toont nog een horlogebandje. De stipjes doen denken aan het Google Assistant-logo, wat suggereert dat Google de stemgestuurde assistent in de toekomst een nog centraler deel maakt van het besturingssysteem.

Android Wear naamswijziging

Google zelf heeft nog niet gereageerd op de afbeelding. Als Android Wear inderdaad een nieuwe naam krijgt, wordt dat waarschijnlijk later dit voorjaar officieel aangekondigd. In mei vindt Google I/O plaats, een ontwikkelaarsconferentie waar het bedrijf doorgaans zijn softwareplannen voor het komende jaar ontvouwt. Daar wordt ook meer informatie over Android P verwacht.

Android Wear: ook voor iPhone

Met de naamswijziging hoopt Google waarschijnlijk een groter publiek aan te spreken. De huidige naam suggereert dat de software alleen werkt met Android-smartphones, terwijl Android Wearable-devices in de praktijk ook gewoon aan een iPhone gekoppeld kunnen worden. Door ‘Android’ uit de naam te halen, creëert het bedrijf minder verwarring.

Aan het gebruik van een Android Wear-smartwatch op een iPhone zijn echter beperkingen verbonden. Zo kun je niet zomaar je iPhone-notificaties aflezen op een Android-smartwatch, en worden ook niet alle wearable-apps goed gekoppeld met een smartphone van Apple.

Google zal echter grootse stappen moeten zetten om Android Wear weer aan de man te brengen. De variant van het besturingssysteem werd zo’n drie jaar geleden groots gepresenteerd, en toen omarmd door grote fabrikanten als Sony, LG, Huawei en Samsung. De meeste smartwatches werden echter slechts beperkt verkocht, en veel fabrikanten hebben Android Wear dan ook weer achter zich gelaten. Enkele kleinere bedrijven als Misfit en Fossil brachten in het afgelopen jaar nieuwe Wear-apparaten uit.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu