‘Android Wear ondersteunt binnenkort WhatsApp en Nederlandse taal’

Redactie
9 november 2015, 9:47
2 min leestijd
‘Android Wear ondersteunt binnenkort WhatsApp en Nederlandse taal’

Het lijkt erop dat Android Wear-smartwatches binnenkort kunnen bedienen in het Nederlands. Aanwijzingen hiervoor zijn gevonden in het apk-bestand van de huidige Android Wear-update.

Lees verder na de advertentie.

De teardown van Android Wear 1.4 werd uitgevoerd door  Android Police. Zij troffen onder meer ondersteuning aan voor de bediening van je Android smartwatch in de Nederlandse taal.  Android Wear 1.4 verscheen vorige week vrijdag  en  bevat voornamelijk veranderingen aan het instellingen-menu. Zo is de manier om feedback over de werking van het horloge te versturen eenvoudiger te bereiken, is de bediening van de Google Now-kaarten vergemakkelijkt en zijn de batterijstatistieken verwijderd.

Android Wear Nederlands

Android Police keek echter verder dan wat er nu is veranderd  en  zocht ook naar aanwijzingen voor toekomstige veranderingen.  Ondersteuning voor de talen Mandarijn, Kantonees, Indonesisch, Pools, Thais en dus Nederlands is  één van de features die werd aangetroffen. Op dit moment is Android Wear in Nederland nog Engelstalig.

Wel zijn er dit jaar  enkele verbeteringen  doorgevoerd aan  Google Now, de spraakassistent die werkt op je Android-smartphone en -smartwatch. Google Now  beantwoordt verschillende Nederlandse spraakopdrachten in het Nederlands en het aantal Nederlandse commando’s werd eerder al  uitgebreid. Ook is het voor Nederlanders mogelijk om Google Now op te roepen door door het toestel te ontgrendelen en ‘Ok Google’ te zeggen.

Android Wear Nederlands

Aannemen van oproepen

Verder lijkt het erop dat het afspelen van geluid en het aannemen van oproepen op je Android Wear via de speaker eindelijk een optie wordt. Onder meer de  LG Watch Urbane (second edition) bevat speakers die dit mogelijk moeten maken.  Ook werden er aanwijzingen gevonden dat in de toekomst de Android Wear smartwatch met één hand te bedienen is en dat de levensduur van de accu verbeterd wordt. Berichten verzenden via WhatsApp, WeChat, Viber, Telegram en Nextplus wordt ook eindelijk mogelijk via spraak of het touchscreen.

Al deze verbeteringen aan Android Wear worden pas mogelijk vanaf de volgende update of daarna. Wanneer deze wordt uitgebracht is onbekend. Android Wear 1.4 wordt over-the-air gepusht, maar het apk-bestand (ondertekend door Google) is ook handmatig te downloaden.

Download hier het apk-bestand (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu