De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Android Wear werkt binnenkort ook met iPhones’

Redactie
19 maart 2015, 9:03
2 min leestijd
‘Android Wear werkt binnenkort ook met iPhones’

Ontwikkelaar Mohammad Abu-Garbeyyeh, die eerder notificaties van een iPhone werkend kreeg op een smartwatch met Android Wear, heeft aanwijzingen in de broncode gevonden die erop zoude wijzen  dat Wear  binnenkort ook met iOS werkt.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear-ondersteuning voor iOS

Geruchten gaan dat Google de Android Wear-ondersteuning voor iOS zal presenteren tijdens Google I/O. Die ontwikkelaarsconferentie vindt dit jaar op 28 en 29 mei plaats. Op dit moment werkt Wear alleen met Android-smartphones die beschikken over Android 4.3 en hoger. Met de companion-app is het onder meer mogelijk om een smartwatch in te stellen en timers en alarmen te beheren. De video hieronder toont hoe Android Wear en iOS met elkaar kunnen samenwerken.

De volgende versie van Android Wear krijgt mogelijk naast iOS-ondersteuning de mogelijkheid om met wifi te verbinden, zodat je ook notificaties ontvangt als je smartwatch niet via  bluetooth is gekoppeld aan je telefoon. Verder moet het mogelijk worden om met polsbewegingen door notificaties en informatiekaarten te scrollen, zodat je niet per se  met je vinger over het touchscreen hoeft te swipen. Tot slot moet de interface van Wear worden verbeterd, waardoor  je sneller toegang hebt tot apps en contacten. Nu moet je daarvoor nog een spraakcommando geven of door een extra menu scrollen.

Apple Watch komt eraan

Smartwatches met Android krijgen vanaf volgende maand concurrentie uit de hoek van Apple. Vanaf 24 april ligt de Apple Watch in de winkel in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië en de VS. Wanneer het slimme horloge naar Nederland en België komt, is niet bekend.

android wear-ondersteuning

Wel is inmiddels duidelijk wat de Apple Watch gaat kosten. De kleinste Sport-variant (38 millimeter) heeft een prijskaartje van  399 euro, terwijl je voor het grotere 42 millimeter-model 449 euro betaalt. De metalen Apple Watch start bij 649 euro, terwijl je voor de gouden ‘Edition’-versie maar liefst 11.000 euro moet neertellen. Ga je voor het 42 millimeter-model, dan loopt  de prijs op tot 13.000 euro. Dat bedrag  kan nog stijgen  als je voor een luxer polsbandje kiest.

Het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's