Screenshots: zo werken apps binnen Android Wear

Gijs Ettes
4 juni 2014, 16:44
1 min leestijd
Screenshots: zo werken apps binnen Android Wear
LG G Watch video

In een blogbericht op het Android Developers Blog zijn foto’s te zien van prototypes van de LG G Watch en Motorola Moto 360. De smartwatches worden door Google-ontwikkelaars Roman Nurik en Timothy Jordan gebruikt voor de ontwikkeling en het testen van apps en interfaces voor Android Wear.

Als voorbeeld wordt een mockup van een wandel-app getoond die aanwijzingen geeft over de route die je moet lopen en informatie over de omgeving waar je je bevindt. Meldingen die niet voor de situatie relevant zijn, zouden in een dergelijke app naar de achtergrond verdwijnen. Lees verder om Android Wear screenshots te bekijken en een indruk te krijgen van hoe apps binnen Googles besturingssysteem voor wearables kunnen werken.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear screenshots: het OS in actie

Het idee achter de wandel-app is dat je een notificatie op je pols ontvangt wanneer  er een wandelroute in de buurt is. Vervolgens word je begeleid van stop naar stop, en bij elke stop kun je meer lezen over de omgeving of bezienswaardigheid die je ziet.

Android wear screenshots

Het ontwikkelen van een ronde gebruikersinterface op basis van een vierkant design is volgens de Google-ontwikkelaars relatief eenvoudig. Uitdagender is de beperkte schermresolutie van 280 bij 280 pixels, waardoor soms moeilijke beslissingen gemaakt moeten worden met betrekking tot de presentatie van informatie.

android wear

De Google-ontwerpers gebruikten prototypes van de smartwatches van LG en Motorola. Deze zijn qua hardware identiek, al heeft de Moto 360 een rond uurwerk en een meer traditioneel ontwerp. De G Watch ziet er meer uit als de Android-smartwatches die al op markt verkrijgbaar zijn en verschijnt volgens de laatste geruchten nog deze maand voor een adviesprijs van 199 euro.

Android Wear screenshots

Check ook ons overzicht met de beste Android Wear apps!

Het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G Watch
LG G Watch

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu