Dit zijn alle Android-apps die zijn geoptimaliseerd voor Android Wear

Gijs Ettes
3 juli 2014, 9:04
1 min leestijd
Dit zijn alle Android-apps die zijn geoptimaliseerd voor Android Wear
android wear-sectie

Vanaf volgende week is de eerste smartwatch met Android Wear, de LG G Watch, verkrijgbaar in Nederland en België. In aanloop naar die release heeft Google een speciale sectie in Google Play geopend met alle apps die Android Wear ondersteunen. In de Android Wear-sectie zijn apps te vinden die zijn geoptimaliseerd om te werken met smartwatches, waaronder Google-apps als Hangouts en Maps. Daarnaast zijn Duolingo, IFTTT en de apps van The Guardian en Reuters beschikbaar.

Alle apps zijn vandaag of gisteren van een update voorzien. Zo heeft IFTTT, een app om specifieke handelingen te automatiseren, een speciaal Android Wear-kanaal gekregen zodat je bijvoorbeeld meldingen en recepten vanaf je pols kunt bekijken. Met Duolingo kun je nu taaloefeningen doen op je Android Wear-smartwatch, maar dan is het wel noodzakelijk dat je smartphone ingesteld op de Engelse taal.

Lees verder na de advertentie.

Linksboven in de Android Wear-sectie staat de officiële Android Wear-app, waarmee je je smartwatch kunt koppelen met een Android-toestel. Vervolgens kun je een tutorial doorlopen en bijvoorbeeld je agenda en alarmen instellen. De app is een kleine 9MB groot en werkt met Android 4.3 of hoger.

android wear-sectie google play

Onlangs namen we in de LG G Watch preview de smartwatch van de Zuid-Koreaanse fabrikant uitgebreid onder de loep. Deze is nu al te bestellen voor een adviesprijs van 199 euro, maar ligt op 8 juli pas officieel in de winkels.

Check ook ons overzicht met de beste Android Wear apps!

Lees meer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G Watch
LG G Watch

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu